Şile’de yasağa rağmen denize girmek isteyen grup cankurtaranları bıçakladı!

featured

İstanbul’un Şile ilçesi sahillerde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle denize girme yasağı uzatıldı.

Şile Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava ve deniz raporlarından alınan bilgiye göre ilçede, bugün rüzgarların kuzey doğudan 3-5 şiddetinde, dalga yüksekliğinin ise 1 ila 2 metre olacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Denize girmek isteyen gruptan saldırı

Bugün gün boyu denize girmek yasakken Şile’de yasağa rağmen denize girmek isteyen grubun saldırısına uğrayan 2 cankurtaran bıçakla yaralandı.

Sahillerde görevli cankurtaranlar, denize girmek isteyen kişilere, can güvenlikleri için yasağı ileterek suya girmemelerini istedi. Uyarıya rağmen denize girmek isteyen bir grup ise cankurtaranlarla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine gruptakiler, 2 cankurtaranı bıçakla hafif yaraladı.

Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan 2 cankurtaran, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis, 4 kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü.

Ne olmuştu?

Şile Ayazma Plajı ve Kızılcaköy Plajı’nda dün sabah saatlerinde denize giren 5 kişi dalgalara kapılarak gözden kayboldu. Bir kişinin cansız bedenine ulaşılırken bir kişi ise sağ salim kurtarıldı. Denizde kaybolan Bedirhan Menge, Ömer Hadi Can ve diğer bir kişiyi arama çalışmaları dünden itibaren ekiplerce devam ediyor.

Öte yandan, sabah saat 07.00 sıralarında denizden bir kişinin daha cansız bedeni çıkarıldı. Kimliği henüz tespit edilemeyen şahsın cansız bedeni, ambulansla hastane morguna kaldırıldı.

Şile’nin ardından Sakarya, Kocaeli, Düzce’de de şiddetli rüzgar ve yoğun dalga nedeniyle denize girilmesi yasaklandı. Şile’deki yasak bugün de geçerli olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir