Siberay ve Alanya Kaymakamlığı’ndan Alanya’daki Afgan mülteci provokasyonuna ilişkin açıklama: “Dezenformasyona alet olmayın”

featured

Aykırı.com’un Twitter hesabından yayınlanan bir videoda iddiaya göre Antalya’nın Alanya ilçesindeki özel bir plajda çekilen görüntülerde Afgan uyruklu olduğu söylenen iki çocuğun bayrağı göndere çektiği görülüyor.

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Aykırı’dan servis edilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Görüntüler Antalya Alanya’dan… Taliban’dan kaçarak Türkiye’ye sığınan 2 şahıs, özel plajda Afganistan bayrağını böyle göndere çekti.”

Ancak videoyu yayınlayan Muhammed Hanzade isimli TikTok kullanıcısının yayınladığı önceki videoda, kamera açısının çekmediği alanda söz konusu plajda birçok ülkeden bayrakların olduğu görülüyor.

Aykırı’nın mültecilerle ilgili BSG destekli operasyonu devam ediyor

Siberay’dan açıklama

Siber Suçlarla Mücadele Derneği Başkanlığı’ndan (Siberay) yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada dolaşıma sokulan algı ve dezenformasyon maksatlı içeriklere itibar etmeyin. Aslından saptırılmış görseller içeren ve provokasyon amaçlı olduğu değerlendirilen paylaşımlarla ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Dezenformasyona alet olmayın.”

“Görüntülerden ilki 2018 yılına ait”

Alanya Kaymakamı Fehmi Ürkmezer tarafından yapılan açıklamada ise “Değerli hemşerilerim; Bugün sosyal medyada çıkan Alanya’da bayrak asma ile ilgili haberlerde çıkan görüntülerden ilki 2018 yılına ait olup görüntüdeki şahıs ülkemiz vatandaşıdır ve Emniyette işlemleri devam etmektedir.

İkinci görüntüdekiler ise görüntünün çekildiği yerin personeli olup oradaki birden fazla ülkenin bayrağının bulunduğu direklerden sadece birinin gösterildiği anlaşılmakla birlikte ilgili şahıslar Emniyet müdürlüğümüzce tespit edilerek konu Başsavcılığımıza intikal ettirilmiştir.” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir