Sergio Agüero, futbolu bıraktığını açıkladı! İşte gözyaşlarına hakim olamadığı o anlar…

Geçtiğimiz transfer döneminde Barcelona'ya transfer olan ve rahatsızlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Arjantinli Sergio Agüero, 33 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

featured

Bu yaz Barcelona’ya transfer olan ve rahatsızlığı nedeniyle bir süredir sahalardan uzak kalan Arjantinli Sergio Agüero, 33 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Tecrübeli isim doktorların emeklilik kararının en doğru karar olduğunu söylediklerini vurguladı.

“BENİM İÇİN EN DOĞRU KARAR”

Agüero, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün benim için çok zor bir an, sağlık sorunlarımdan dolayı futbolu bırakmaya karar verdim. Doktorlar benim için en iyisinin futbolu bırakmak olduğunu söylediler, bu kararı 10 gün önce verdim.

Bu hayatımda verdiğim en zor karardı. Bir umut olup olmadığını görmek için mümkün olan her şeyi yaptım ama değişen bir durum olmadı. Bu bir sağlık sorunu, benim için en doğru karar.

Başından beri beni destekleyen aileme teşekkür ederim. Futbol oynamak her zaman hayalimdi, Avrupa’ya gideceğimi hiç düşünmemiştim.”

Arjantinli futbolcu Nou Camp’ta yaptığı açıklamada gözyaşlarına hakim olamadı.

KARİYERİNE 426 GOL SIĞDIRDI

Kariyeri boyunca 786 maça çıkan Agüero 426 gol atarken 118 golün de hazırlayıcısı oldu. Independiente, Atletico Madrid, Manchester City ve Barcelona formalarını terleten Agüero, Premier Lig’i beş kez, Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Kupa Amerika’yı birer kez kazandı. 33 yaşındaki yıldız 101 kez terlettiği Arjantin Milli Takımı formasıyla da 41 gol atma başarısı gösterdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir