Selçuk Dereli: Türk bahis mafyası şike teklif etti.

featured

2000’lerin ilk yıllarına damgasını vurmuş bir isim Selçuk Dereli. Akıllara Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla kazınsa da kendi jenerasyonunun en iyi hakemleri arasındaydı. 100’e yakın uluslararası maçta düdük çalan, kariyerini noktaladıktan sonra siyasete atılan Dereli ile futbol-siyaset ilişkisini ve hakem performanslarını konuştuk…

Sezon sonu yaklaştı ve hakemler artık farklı gözlerle ilgileniyor. Hakemler neden bu kadar tartışılıyor?

MHK hakemleri belirlerken ve onlara eğitim verirken yanlış tercihlerde bulunuyor. En basiti VAR sistemine bakın. Hakem, VAR’da tekrar izlemesine rağmen doğru kararı veremiyor. Ya eğitim eksikliği, ya art niyet, ya da hakemin gözünde problem var…

Art niyet şıkkını düşünmek istemiyorum. Sağlık raporu mecburiyeti nedeniyle gözde de sorun yoktur. Geriye bir tek eğitim kalıyor. VAR’a rağmen bu kadar skandal karar varsa hakemlerimiz doğru eğitilmiyor demektir.

Hiç mi umut yok hocam?

Kesinlikle doğru bir hamleydi. Ancak böylesine bir algı ortamında hakemlerin başarılı olmasını beklemek hayalcilik olur. Sistem yanlış kurulunca profesyonel hakemlik konusu kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Bazı hakemlerimizin gelirlerini kaybetmemek veya onları buralara getiren kişilere şirin görünmek için ödün verdiğini görmek maalesef içimizi acıtıyor.

BU ZİHNİYETLE ÇALIŞAMAM

Kariyerli bir hakemlik geçmişiniz var. MHK başkanlığı veya yönetim kurulu üyeliği için hiç teklif aldınız mı?

Bugüne kadar böyle bir teklif almadım. Sadece Yusuf Namoğlu arayarak UEFA gözlemciliği teklif etmişti. Ancak ben bu zihniyetle çalışmak istemediğimi söyleyip reddettim.

– Teklif gelmemesinde siyasi görüşünüzün etkisi var mı?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir