Selçuk Bayraktar iddialı konuştu: “Uzay alanında da son noktayı yakalayabileceğimize inanıyorum”

featured

Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın tanıttığı “Milli Uzay Programı” hakkında açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, “Telekomünikasyon ve televizyon yayınları gibi kullandığımız birçok teknoloji, uydu teknolojileri sayesinde oluyor. Bunun yanında özellikle günümüzde uzaya fırlatma sistemleri, savunma sanayii ve füze sistemleri açısından da uzay teknolojilerinin çok önemli bir kısmını teşkil ediyor. Uzaya bir cihaz gönderecekseniz onun fırlatma sistemini de geliştirmeniz gerekiyor.” ifadelerinin yanında Programın, havacılık alanında çalışanlar ve TEKNOFEST‘te yarışmaları düzenlenen uzay çalışmaları için çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekti.

Gençlerin uzay çalışmalarına ilgi duymalarını istediklerini, TEKNOFEST‘in en çok dikkat çeken yarışmalarından “model uydu” ve “roket” yarışmalarını hazırladıklarını ve gençlerin bu yarışmalara büyük ilgi gösterdiklerinden bahsetti.

 

UZAY ALANINDA DA  SON NOKTAYI YAKALAYABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM 

 

Teknolojinin diğer alanlarını da güçlendirdiğinin önemini vurgulayan Bayraktar:

“Diğer teknolojilerin gelişmesinde bir lokomotif diyebiliriz. İnsanoğlu aya gittiğinde, o serüven sayesinde geliştirdiği binlerce patent var, belki bugün kullandığımız yüksek teknoloji ürünlerin içine girmiş durumda. Ülkemiz de bu alanda geri kalamazdı. Hızlı dönüşüm içeren dijital çağda görüyoruz ki yeni bir inovasyon geçmişin alışkanlıklarını yıkabiliyor. Bu anlamda geleceğin trendlerine odaklanarak uzay alanında da inşallah insansız hava araçlarında olduğu gibi son noktayı yakalayabileceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Bayraktar, bu teknolojilerin geliştirilmesinde gençlere büyük işler düştüğünü belirterek, belki binlerce ufak girişimin program kapsamında yer bulacağını ve Türkiye’yi uzayda hak ettiği yere taşıyacağını dile getirdi.

Türkiye‘yi uzayda hak ettiği yere taşıyacağını söyleyen Bayraktar gençlere büyük iş düştüğünü belirtti.

Bayraktar, uzay alanında dünyanın önde gelen ülkelerinde ciddi tanıtım faliyetleri yapıldığını işraret etti ve küçük yaşlardan beri bu alanın ilgi görmesi için yapılan çalışmalardan bahsetti.

Bayraktar, TEKNOFEST ile kendilerinin gençlere uzay teknolojilerini sevdirmeyi de amaçladıkların belirterek, “Bu alanda ilk hedeflerimizi gerçekleştirmek için yeterli insan kaynağı olacağına inanıyorum. Yeter ki ilgi duysunlar, potansiyel var, ilgi de olması lazım. Bu programla gençlerimizin gerekli ilgiyi göstereceğini de düşünüyorum.” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir