SED yardım ödemelerine zam geldi! SED ödemeleri ne kadar oldu, kaç TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yapılan açıklamada SED yardımlarının artırıldığı açıklandı. Sosyal ve Ekonomik Destek miktarına memur maaşı zam oranı esas alınarak zam yapıldı. Peki, Temmuz zammıyla SED yardımı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

featured

Gelen zamların ardından sosyal destek ödemelerine de zam geldi. Temmuz memur zammı sonrası SED ödemeleri konusunda duyuru yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ödemelerin memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 zam oranında artırıldığını belirtti.

SED YARDIMI NE KADAR?

SED yardımı konusuna değinen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55 oranında zam yapıldığını anımsatıp açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, SED ödemeleriyle 165 bin 201 çocuğun masraflarının karşılandığını ifade etti.

BAKAN GÖKTAŞ’TAN AÇIKLAMA

SED’in her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yeniden belirlendiğine işaret eden Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödediğimiz SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 584.118.187 TL yatırdık.” ifadesini kullandı. Çocuk politikalarının temelinde aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmesi olduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, bu amaçla ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek verdiklerini ifade etti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir