Seçimlerde yenilen Aleksis Çipras parti liderliğini bıraktı!

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifakın (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras, partinin liderliğine veda edeceğini belirtti.

featured

Yunanistan’da seçimler geride kalırken SYRIZA’nın yenilmesi sonrası Aleksis Çipras istifa edeceğini duyurdu.

“34 YAŞINDAYKEN KÜÇÜK BİR SOL PARTİNİN LİDERLİĞİNİ ÜSTLENDİM”

Basın açıklamasında bulunan Çipras, “Küçük bir sol partinin liderliğini daha 34 yaşındayken üstlendim, beraber yaptığımız bu yolculuk çoğu zaman tehlikeli, tuzaklarla doluydu ama heyecan vericiydi.” diye konuştu.

Çipras, SYRIZA’nın Avrupa’da iktidara gelen ilk sol parti olduğunu belirterek SYRIZA iktidarının, hem Yunanistan hem de Avrupa Birliği (AB) için tarihi öneme sahip zamanlara denk geldiğini ifade etti.

NAZIM HİKMET SÖZLERİYLE VEDA ETTİ

Çipras, partinin bir an evvel yeni bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini belirterek “Yeni bir SYRIZA yaratmak önceliğimizdir. Yeniden yapılanmaya ilişkin inancımı, eylemlerimle desteklemeden sadece sözle ifade etmem iki yüzlülük olurdu.” diye konuştu.

SYRIZA’nın yeni bir değişim ihtiyacını anladığını kaydeden Çipras, “Parti üyelerinin yeni bir parti lider kadrosu seçmesini önermeye, ilgili sürece hemen başlanmasına karar verdim. Ben de tabii ki aday olmayacağım.” ifadelerini kullandı.

Çipras, değişim sürecinde ve öncesinde parti için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Nazım Hikmet’ten alıntı yapan Çipras, “En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir