Seçim ilk turda biter mi? Bakan Soylu’dan kritik seçim açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklama yaptı. Soylu, "Allah'ın izniyle birinci turda bitiriyoruz. Kılıçdaroğlu gerimizde, İstanbul'da da gerimizde. Cumhur İttifakı olarak parlamentodan sıkıntısız çıkacağız" dedi.

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk’te açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Soylu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

Her seçim risklidir. Sandık değil mi bu? Vatandaş kendi ayağına gelip anlatılmasını ister. Seçimde sosyal bir mukavele yapıyorsunuz. ‘5 yıl boyunca tüm yatırımları size emanet ediyorum’ diyor seçmen. Onun için seçmen benim ayağıma gelsin istiyor. Bu çok doğru bir sistem. Vatandaş gayret edilmesine, ortaya emek konmasına bakar. Biz de işin hakkını vermek zorundayız. Ben yaptığım için hakkını veririm. Çünkü aldığınız şey vekalettir. Bir emanet veriyor size. Seçime 11-12 gün var. Yaklaşık burada 20 gündür çalışıyoruz. Benim bir kıyaslama imkanım var. Geçen sefer ikinci bölgede adaydım, çalışma yaptı.

“CHP’LİLERİN RASYONEL OLMAYAN BİR TAKIM ARZULARI VAR”

Geçen Kurtuluş’taydım, geçen seferden farklıydı. Şunu görüyorum bizim seçmenimiz 14 Mayıs ve Erdoğan’ı sahiplenmiş. CHP’lilerin böyle bir tarafı vardır. Bahçeşehir’de oturuyorum. Evimiz var Gaziosmanpaşa’da, oyumuzu da orada kullanıyoruz. 2011’de siyaset yapmıyordum. Referanduma çalışmıştım diye Demokrat Parti beni ihraç etmişti. Araştırma işleriyle de meşguldük. O çevreyi de tanırım. Çok net görüyorum AK Parti 47’ler alıyor. Seçime bir gün kaldı. Seçimi AK Parti 47 ile alacak dedim. Bana da ‘Biz geleceğiz alacağız’ dediler. Pazartesi geldiler, hepsinin başı öndeydi. 2007 seçiminde de bilinen bir belediye başkanıyla karşılaştık. Bana laf attı. ‘Sizin siyaset yapmanız, parti kurmanız lazım’ dedi. Ben de ‘Bizimkiler iktidar da yapabilecekseniz siz değiştirin’ dedim. Bizimkiler derken sağ iktidardaydı. CHP’lilerin gerçeklikten kopuk rasyonel olmayan bir takım arzular vardır. Bu her seçimde arzu olarak kalır.

“BİRİNCİ TURDA BİTİRİYORUZ”

Şimdiyi söyleyeyim. Allah’ın izniyle birinci turda bitiriyoruz. Araştırma bugünün fotoğrafını verir. Kararsızlar var. Kararsızları var olan oy oranlarına göre dağıtılır. Bence de doğrusu odur. AK Parti inşallah birinci turda alıyoruz. Kılıçdaroğlu gerimizde, İstanbul’da da gerimizde. Bu bizim meseleye daha fazla asılmamızı gerektiriyor. Sandık seçim günü geliyor ve karar seçim günü veriliyor. Bizim yapmamız gereken şey, nefeslenmeden seçmene anlatmamız.

“TAYYİP ERDOĞAN KURULAN 1960’TAN SONRA KURULAN SİSTEMİ TASFİYE ETTİ”

Bunun neresi yanlış? Şu adamı dinleyelim. Biden’ı dinleyelim. Biden’ı diyor ki ‘Bundan önceki yaptıklarımızı beceremedik. 2023 seçimde bütün muhalifleri bir araya getirmeliyiz. Darbe ile değil seçimle yapacağız” diyor. Bu ne demek? Darbeni yerine neyi ikame etmiş? Sorduğum soru bu. Seçimi ikame etmiş. O gün ne kurmuşsa, aynı oyun Türkiye’de devam ediyor. Bundan 104 yıl önce Sivas Kongresi yapıldı. 7-8 gün Türkiye ABD’ye bağımlı olsun mu olmasın mı tartışması yapıldı. Bir kısmı olalım, bir kısmı da olmayalım dedi. 1919’da Türkiye’de doğru bir adıma atılmış. Milletin geleceği yine milletin azmi kurtarır. İkinci olarak manda ve himaye kabul edilemez. 104 yıldır Biden’ın ortaya koyduğu mücadele ediyor. 1960 darbesini de 1980 darbesini de 1971 muhtırasını da 28 Şubat’ı da ABD yaptırdı. 15 Temmuz, 17-25 Aralık Gezi olayları… Batı Türkiye’nin kurumlarına sızdı. Özellikle 1960 darbesi Türkiye’de ABD’nin çok akıllı yaptığı bir şey var. Oluşturduğu kurumlarla devlet adamlarını kontrol etti. Tayyip Erdoğan, 1960’dan itibaren kurdukları sistemi tamamen tasfiye etti. 21 yılın intikamını bu seçimle almak istiyorlar. Darbeyi kurgulayan ABD’nin kendisi. Bizim dışımızda oluşmuş ve Türkiye’yi etkilemeye çalışan ve Türkiye’nin iktidarını ele geçirmeye çalışan bir kurgu var. FETÖ’nün patronu kim? FETÖ kime oy veriyor? PKK’nın patronu kim? PKK’nın patronu da ABD. Peki PKK kime oy veriyor? PKK’nın siyasi kolu HDP’dir. Milletvekili adayları Kandil tarafından belirlendi. Bu benim bilgim, yorumum değil. Kesin bilgi olarak söylüyorum. Bu isimler olacak, bu isimler olmayacak diyorlar. Eş başkanlarından bir tanesi Pervin Buldan. Tek bir söz söyleme hakkı yok. Mithar Sancar’ı kimse birey olarak kabul etmiyor. Orada onların bir etki alanı oluşamaz. Bir şey söyleyemezler. HDP’lilerin büyük bir bölümü Kılıçdaroğlu’na oy veriyor. Bu kurgunun tamamlanabilmiş şeklidir. Bu muhalefeti bir araya getirdi. Darbeyle yapamamış seçimle değiştirmeye çalışıyor. Darbenin yerine seçimi ikame ediyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir