Canlı yayında savaşa hayır pankartı açan Rus Marina Ovsyannikova’nın yeni işi belli oldu

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş henüz yeni başlamışken, Rusya hükümetinin kontrolünde olan bir kanalda canlı yayın sırasında 'savaşa hayır' yazılı bir pankart açarak, savaşa tepki gösteren ve sonrasında ‘’Rusya'nın en cesur kadını’’ olarak gösterilen Marina Ovsyannikova'nın yeni işi belli oldu.

featured

Rusya’nın devlet kontrolünde bulunan bir kanalında, canlı yayın esnasında ‘savaşa hayır’ pankartı açarak dünyanın gündemine oturan Marina Ovsyannikova, geçtiğimiz haftalarda dünyanın gündemine oturmuştu.

”RUSYA’NIN EN CESUR KADINI” 

‘Rusya’nın en cesur kadını’ olarak anılan Ovsyannikova’nın yeni işi belli oldu. Genç kadın artık Alman gazetesi Die Welt’te çalışacak.

Die Welt’in Genel Yayın Yönetmeni Ulf Poschhardt, Ovsyannikova’yı zorlu zamandaki cesareti için tebrik etti. Ovsyannikova da Die Welt’in Ukrayna’nın cesur insanları gibi özgürlüğü savunduğunu söyledi. Ovsyannikova, “Bir gazeteci olarak özgürlük için ayağa kalkmak benim görevim” dedi.


Rusya’nın federal televizyon kanallarından “Perviy Kanal”da önceki gün, akşam haberlerinin yayınlandığı sırada elinde “savaşa hayır” yazılı pankartla spikerin arkasından ekrana çıkan 43 yaşındaki Ovsyannikova, protestosunun ardından gözaltına alınmıştı.

PARA CEZASI 

Ovsyannikova, Moskova’da çıkarıldığı mahkemede, haber vermeden halka açık etkinlik düzenlemeyle ilgili yasayı ihlalden yargılanmış ve 30 bin ruble para cezasına çarptırılmıştı. Babası Ukraynalı, annesi Rus olan Odessa doğumlu gazeteci, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik savaşını bir önce durdurmasını” istemişti.

”RUS HALKININ ZOMBİYE DÖNÜŞMESİNE İZİN VERDİĞİM İÇİN UTANIYORUM”

Aynı zamanda editörün, eyleminden bir süre önce çektiği bir video da ortaya çıkmıştı. Videoda, Ovsyannkikva’nın Ukrayna’nın işgalini ‘suç’ olarak nitelendirerek Rusya’nın propagandasını yapmaktan dolayı duyduğu utancı dile getirmiş. Videoda genç kadın, “Televizyon ekranlarında insanlara yalan söylediğim ve Rus halkının bir zombiye dönüşmesine izin verdiğim için utanıyorum. İnsani olmayan bu rejimi susarak izledik” sözlerine yer vermişti.

Rusya ise yaşananları kınamıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov yapılan eylemi ‘holiganlık’ olarak nitelendirmişti. Ancak bu ifadelere rağmen Ovsyannikova, ‘Rusya’nın en cesur kadını’ olarak anılmaya başladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir