Şarkılar Bizi Söyler konuğu Tüdanya kimdir, aslen nereli? Kaç yaşında, hastalığı ne, sesini neden kaybetti?

Şarkılar Bizi Söyler'in bu haftaki konukları arasında şarkıcı ve sinema oyuncusu Tüdanya yer alıyor. Uzun zaman sonra ilk kez izleyici karşısına çıkacak olan sanatçı sevilen parçalarını izleyiciler için seslendirecek. Peki, Tüdanya kimdir, sesini neden kaybetti? Tüdanya kaç yaşında, aslen nereli?

featured

Tüdanya, Kanal D’nin sevilen programlarından Şarkılar Bizi Söyler’e konuk olması nedeniyle 24 Aralık 2022 Cumartesi gününün en çok araştırılan isimleri arasında yer aldı.

Hakan Altun, Sibel Can ve Hüsnü Şenlendirici’nin sunuculuğunu üstlendiği Şarkılar Bizi Söyler programının yeni bölümü için geri sayım devam ediyor. Peki, Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Tüdanya kimdir? İşte Tüdanya’nın hayatı ve biyografisi…

https://twitter.com/resmisibelcan/status/1606612826000592896?s=20&t=zL43J4UaUZGAYrw5mO-Duw

TÜDANYA KİMDİR

Tüdanya, İzmir’in Bergama ilçesinde doğdu. Tüdanya’nın gerçek ismi Hatice Döngü’dür. Tüdanya, 1983 yılında ‘Sıra Sıra Dağlar’ albümüyle adından söz ettirmiştir. Albüm 700 bin satmıştır.

Sonrasında çıkardığı albüm ‘Azap’, daha başarısız olsa da 1986 yılında 3. albümü olan ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ ile korsanlar hariç 2 milyon satmıştır.

 

ŞARKILAR BİZİ SÖYLER’İN KONUĞU TÜDANYA’NIN HASTALIĞI NEDİR

2020 yılında kalp krizi geçiren ve 2021 yılında gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya sesini kaybetmeden önce son konserini 2018 yılında İstanbul Cahide’de vermiştir.
Benzer Haberler
sarkila-bizi-soyler-zuleyha-kim
Şarkılar Bizi Söyler Züleyha kimdir? Züleyha Ortak kiminle evli, nereli?
kurtulus-kus
Tecavüz davasında yargılanan Kurtuluş Kuş kimdir? Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu Kurtuluş Kuş’un bacağına ne oldu?
tudanya1
Arabesk müziğin efsane sesi Tüdanya gırtlak kanserine yakalandı! Artık konuşamıyor…
İstanbul Film Festivali’nin Arabesk sinema filminin 30. Yılı dolayısıyla organize ettiği gecede Gülden Karaböcek, Ayta Sözeri ve Demet Evgar ile birlikte sahne alan Tüdanya ‘Seni Sevmeyen Ölsün’ ve ‘Huzurum Kalmadı’ adlı şarkıları seslendirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir