Şanlıurfa’da sel felaketinde can pazarı! Korkunç görüntüler…

Şanlıurfa’yı etkisi altına alan sağanak yağmur suları birçok ilçede sele neden oldu. Meteoroloji uyarısı ile beklenen sağanak yağışın etkili olması sonucu sokak ve caddeleri su bastı. Araçlar sürüklenerek hurdaya dönerken, vatandaşlardan bazıları sele kapıldı. Şanlıurfa Valiliği, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Selin vurduğu bir diğer il olan Adıyaman'da da 1 kişi hayatını kaybetti.

featured

Şanlıurfa’da dün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kentte birçok yol trafiğe kapatıldı. Oluşan sel nedeni ile vatandaşlar evlerinde mahsur kaldı. Karakoyun deresinin taşması ile birlikte yollar adeta denize döndü.

Haliliye ilçesinde bulunan Abide Kavşağında da alt geçit su doldu. Araçlar geçemeyince metrelerce kuyruk oluştu. Yol trafiğe kapanması nedeni ile araçlar geri döndü. Araçlar suyun içinde adeta görünmez hale geldi. İtfaiye ekipleri evlerinde ve yollarda mahsur kalan vatandaşlar için yoğun çaba harcıyor.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

Şanlıurfa Valiliği, kentteki sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ayrıca, Şanlıurfa Valiliği, yoğun sağanak yağış nedeniyle okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Vali, kentte etkili olan sağanak nedeniyle Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinin su baskınına uğradığını belirtti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLAMA YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa ve Adıyaman’da yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, “3 kişiye ulaşmaya çalışıyoruz. Dere yataklarının etrafında bulunmamak gerekir. Tüm tedbirleri ilgili yerlerde arkadaşlarımızın uyarısı var” dedi.

Bakan Soylu, sel felaketinde hayatının kaybedenler arasında 1 buçuk yaşındaki çocuk olduğunu da açıkladı.

ARAÇLAR SÜRÜKLENDİ

Kenti etkisi altına alan yağış hayatı adeta durma noktasına getirdi. Ulaşım adeta imkansız hale gelirken, vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kalırken, araçlar sürüklendi.

Araçların bazıları sele kapılıp, sürüklenerek hurdaya döndü.

POLİSLER DALGIÇLA ARAMA YAPTI

Bir diğer yandan kentte bulunan Abide Kavşağı’nı su bastı. Kavşak görünmez hale gelirken, polis dalgıçlar harekete geçti.

Bölgeye yönlendirilen dalgıç ekipleri, kavşakta tedbir amaçlı arama çalışması başlattı.

BALIKLIGÖL TAŞTI

Şanlıurfa’da sağanak sonucu tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde de su taşkınları yaşandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir