Şanlıurfa’da Suriyeli fırıncı çocuğu istismar etti, tutuklandı! Mustafa Sandal konuya kayıtsız kalamadı

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 21 yaşındaki Suriyeli fırıncı F.K.'nın 9 yaşındaki M.K.N. isimli erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası ilçeyi ayağa kaldırdı. Vatandaş sokağa döküldü. Olaylar gece boyu sürerken, cinsel istismarcı fırıncının tutuklandığı açıklandı.

featured

Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı Kırmızıpınar Mahallesi’nde 15 Ağustos akşamı Suriyeli fırıncı F.K.’nın (21), 9 yaşındaki M.K.N. isimli erkek çocuğuna istismarda bulunduğu iddiasıyla vatandaşlar tarafından polise teslim edildi. Emniyetteki ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan F.K., tutuklandı.

İLÇE AYAĞA KALKTI

Kısa sürede, yaşanan istismar olayın duyulması üzerine sosyal medyada canlı yayın yaparak toplanan vatandaşlar, ilçede protesto yürüyüşü düzenledi. Gerginliğin yaşandığı ilçede bazı vatandaşlar oturma eylemi başlatırken, ilçeye takviye ekipler sevk edildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliği, Bozova ilçesinde, çocuğa cinsel istismar suçundan yabancı uyruklu bir şüphelinin tutuklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, ilçede gerçekleşen olayın akışına yönelik kamuoyuna bilgi verildi.

“BİRİNCİ GÜNDEMİM SON NEFESİME KADAR BU OLACAK”

Olayla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından X hesabından sitem dolu bir paylaşım yapan Mustafa Sandal, şu ifadelerle sitem etti: “Şeref, namus, edep yoksunu bu mahlukların yaptıklarına ‘dur’ demenin vakti geldi de geçiyor bile. Bedeli ne olursa olsun ülkemizden defolup gideceksiniz! Benim artık şu kalan ömrümde 1. gündemim son nefesime kadar bu olacak! #ülkemdemülteciistemiyorum. Halkımız tepkisini göstermekte sonuna kadar haklıdır ama lütfen şiddete şiddetle yanıt vermeyelim, polisimize zorluk çıkarmadan sesimizi yükseltmek de mümkün. Bu olayı gündemden düşürmeyelim (şiddete başvurmadan), ta ki geldikleri yere dönene kadar.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir