Samsun’dan sonra Giresun da sele teslim oldu

Giresun'da etkili sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı, kent merkezinde cadde ve sokaklar suyla dolarken, araçlarıyla ilerlemeye çalışan sürücüler, zor anlar yaşadı. Samsun'da suyla dolan alt geçitte otomobilde mahsur kalan 4 kişi yüzerek kurtuldu.

featured

Şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu’nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu. Ordu ve Trabzon yönlerine bir süre ulaşıma kapanan yol, yapılan çalışmaların ardından kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

“METREKAREYE 132 KİLOGRAM CİVARINDA YAĞIŞ DÜŞTÜ”

Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AA muhabirine, kentte etkili olan sağanakta, metrekareye 132 kilogram civarında yağış düştüğünü söyledi.

Yağışın bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtığını bildiren Şenlikoğlu, “Tabii bölgemizin kaderi diyelim. Yağışın yüksek miktarda düşmesinden dolayı bölgemizde bazı noktalarda su baskınları oldu. Beklentimizin çok daha üzerinde bir sel afeti ama anında müdahale ettiğimiz için şu anda en asgari düzeyde inşallah sıkıntıyı atlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Şenlikoğlu, ana yollarda oluşan su birikintisini bir saat içerisinde tahliye ettiklerini kaydederek, Hacısiyam Mahallesi’nin Sazbeyi mevkisinde de su baskınlarına müdahale ettiklerini aktardı.

Esnafın dükkanlarındaki suyu tahliye etme çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Şenlikoğlu, kısa süre içerisinde olumsuzlukları ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Keşap durağı mevkisinde tarım makineleri satılan iş yerinin sahibi Onur Yeşil ise yolda kalan araçları çevredeki esnaf arkadaşlarıyla kurtardıklarını belirterek, araçlarında mahsur kalan bazı kişileri de sırtlarında taşıyarak güvenli alanlara getirdiklerini aktardı.

Yağmurun bir anda bastırdığının altını çizen Yeşil, “10 dakika içerisinde her yer su altında kaldı, dükkanlara su geliyordu son anda kurtardık, çevredeki araçlara ise su girdi.” diye konuştu

SAMSUN’DA SUYLA DOLAN ALT GEÇİTTE ARAÇTA MAHSUR KALAN 4 KİŞİ YÜZEREK KURTULDU

Samsun’da suyla dolan alt geçitte otomobilde mahsur kalan 4 kişi yüzerek kurtuldu.

Kentte etkili olan sağanak nedeniyle 100. yıl Bulvarı Kilise Kavşağı’ındaki alt geçidi su bastı.

Otomobilleriyle suyun içinde kalan 3’ü kadın 4 kişi yüzerek alt geçitten çıkmayı başardı..

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir