Samsun Valiliği’nden flaş sokak hayvanları kararı! Kanun uygulanacak

Türkiye'de son zamanlarda kangren bir sorun haline gelen başıboş sokak köpekleri konusunda İçişleri Bakanlığı Valiliklere yazı göndermişti. Bu kapsamda sokakta tehlike arz eden hayvanlar hakkında tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı gönderen Samsun Valiliği, Hayvanları Koruma Kanunu'nun uygulanmasını istedi.

featured

Türkiye’de kangren haline gelen sorunlardan biri olan başıboş sokak köpekleri konusunda İçişleri Bakanlığı valiliklere talimat göndermişti. Bu kapsamda ilk adım Samsun Valiliği’nden geldi.

BELEDİYELER VE İLGİLİ KAMU KURUMLARINA YAZI GÖNDERİLDİ

Samsun Valiliği, sokak hayvanları ve sokakta tehlike arz eden hayvanlar için tüm kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kamu kurumlarına yazı gönderdi.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın imzasıyla gönderilen yazıda “Her canlı gibi sokak hayvanlarının da daha iyi şartlarda yaşama hakkı olduğu, bununla birlikte vatandaşların da sokak hayvanları konusunda kendisini güvende hissetmesi gerektiği” özellikle belirtildi.

KANUNU UYGULAYIN

Hayvanları Koruma Kanunu’nun ‘Hayvanların Sahiplenilmesi, Bakımı ve Korunması’ başlıklı 6’ncı maddesinin 4’üncü fıkrasında yer alan “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesi zorunludur. Bu hayvanların öncelikle söz konusu merkezlerde oluşturulacak müşahede yerlerinde tutulması sağlanır. Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır” ifadelerinin hatırlatıldığı ve Kanun’un tüm ilgili ve sorumlularca gereğince uygulanmasının vurgulandığı yazıda, bu konuda ivedilikle iş birliği ve koordinasyonun sağlanması talep edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir