Şampiyonlar Ligi finalinde Inter’i 1-0 mağlup eden Manchester City, Avrupa’nın Şampiyonu oldu

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalini İlkay Gündoğan'ın kaptanlığını yaptığı Manchester City kazandı. Finalde milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun formasını giydiği Inter'i Rodri'nin golüyle 1-0'lık skorla mağlup eden Guardiola'nın takımı Manchester City tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı.

featured

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiliz ekibi Manchester City ile İtalyan takımı Inter karşı karşıya geldi. Sessiz biten ilk yarının ardından gol perdesi ikinci yarıda açıldı. Rodri’nin golüyle kupaya uzanan Manchester City, tarihinde ilk kez ŞampiyonlarLigi’ni kazandı.

SUSKUN GEÇEN İLK YARIDA DE BRUYNE SAKATLANDI

Temposu düşük olan ilk yarıda Manchester City’nin süperstarı Kevin De Bruyne sakatlandı. Belçikalı yıldız, 36’ncı dakikada yerini Phil Foden’a bıraktı.

İLKAY VE HAKAN ACIMASIZDI

Manchester City’nin Türk asıllı Alman futbolcusu İlkay Gündoğan ve Inter’de forma giyen A Milli Takım’ın futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, maç boyunca orta sahada sık sık karşı karşıya geldi. İki futbolcu da birbirlerine sert fauller yaptı. Özellikle bir pozisyonda Hakan, İlkay’a karşı hayli acımasızdı.

MANHESTER CİTY’NİN İLK KUPASI, GUARDIOLA TARTIŞMAYI BİTİRDİ

Daha önce 2020-21 sezonunda Chelsea ile finalde kozlarını paylaşan ve kaybeden Manchester City, sonunda muradına erdi. İngiliz devi, daha önce pek çok kez yarı finalden döndüğü Şampiyonlar Ligi’ni İstanbul’da kazanarak şeytanın bacağını kırdı. Premier Lig’e damga vuran Guardiola, bu zaferle üstündeki “Devler Ligi’ni kazanamıyor” eleştirisini de tarihe gömdü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MAÇA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Manchester City – Inter Şampiyonlar Ligi finalini Atatürk Olimpiyat Stadı’nda takip etti. Erdoğan’a, FIFA Başkanı Infantino, UEFA Başkanı Ceferin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ve Manchester City’nin sahibi Şeyh Mansur eşlik etti. Macaristan Başbakanı Victor Orban, Slovenya Başbakanı Robert Golob, Ürdün Başbakanı Bişer Al-Hasavneh, Libya Başbakanı Abdülhamid Dibeybe, Karadağ Başbakanı Dritan Abazovic ve İtalya Meclis Başkanı Ignazio la Russa da maça geldi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir