Sadrazam torunu olduğunu öğrendi, miras için dava açtı: “Çeşme’nin yarısı bizim”

Kocaeli'de yaşayan Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, 43 yaşında sadrazam torunu olduğunu öğrenmesiyle mirasın peşine düşerek harekete geçti. Bozbağ, torunu olduğu Melek Mehmed Paşa'ya ait vakıflardan hak talep edebilmek için dava açtı. Bozbağ, İzmir Çeşme'nin yarısının kendisine ait olduğunu iddia etti.

featured

Kocaeli‘de yaşayan 43 yaşındaki Nilüfer Akcoşkun Bozbağ, 2021 yılında annesini kaybettikten sonra Çeşme’deki akrabalarıyla tanıştı. Edindiği bilgilerin peşine düşen Bozbağ, Sadrazam Melek Mehmed Paşa’nın 6’ncı kuşak torunu olduğunu öğrendi.

MİRASIN PEŞİNE DÜŞTÜ

ATV Haber’in haberine göre Bozbağ, Melek Mehmed Paşa’ya ait İstanbul ve Çeşme’deki vakıflardan hak talep edebilmek için dava açtı.

Bozbağ şunları ifade etti:

“Akrabalarımızla tanıştık ve yavaş yavaş hepsinden tek tek bilgi öğrenmeye başladım ve en son Melek Mehmed Paşa’ya kadar geldim. İstanbul’da Kasımpaşa’dan Edirnekapı’ya kadar arsalar, köşkler, yalılar… artı Çeşme’nin yarısı bize ait. Dedemin annesi Ayşe Kaynak. Her şey Ayşe Kaynak’a bağlı. Çünkü onun babası İsmail Hakkı Alca, Çeşme’nin ilk kurucusu. Annesi Ayşe, işte bizim Melek Mehmed Paşa’nın kızı olmuş oluyor. Çeşme’nin ilk kurucusu ve Çeşme’nin belediye başkanı dedemin dedesi olmuş oluyor İsmail Hakkı Alca. Babası toprak ağasıymış, Çeşme’nin toprak ağasıymış. 6’ıncı kuşağa kadar bunlar kimsenin haberi yok. Kazanırsam Çeşme’ye yerleşeceğim ve Çeşme’yi tekrardan kuracağım. İstanbul’daki yerler için de arsaları da böyle bırakmayacağım, hepsini çalıştıracağım.”

GÜLSE BİRSEL’DEN AÇIKLAMA

Nilüfer Akcoşkun Bozbağ’ın sosyal medyada haberlerinin çıkmasıyla adeta gündem oldu. Bozbağ’ın Aile Arasında filmindeki Mihriban karakterine benzetilmesi sonrası karakteri oynayan Gülse Birsel’den açıklama geldi. İşte Birsel’in açıklaması;

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir