Saadet Partisi’nde toplantıyı buz kestiren sözler! Selman Esmerer’den CHP ve HDP işbirliğine tepki

Saadet Partisi'nde CHP ve HDP ile işbirliğine tepkiler sürüyor. Saadet Partisi GİK üyesi ve İBB adayı Selman Esmerer, partinin din dersinin kaldırılmasına 'evet' der hale geldiğini söyledi. Esmerer, Kürt federasyonunun kurulmasına da 'evet' denildiğini anımsattı, tepki gösterdi. Esmerer, "Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez." ifadelerini kullandı.

featured

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Selman Esmerer, yönetimin HDP ve CHP’yle işbirliğinden rahatsız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Parti içi bir toplantıda konuşan Esmerer, zorunlu din dersinin kaldırılmasına ve Kürt federasyonu kurulmasına ‘evet’ denildiğini hatırlattı, ateş püskürdü. Esmerer, “Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez.” dedi.

“HEPİMİZ RAHATSIZIZ”

CHP ve HDP ile kurulan temasa isyan eden Esmerer, “Bu gelinen noktada tamamen Millet İttifakı doğrultusunda hareket ediliyor. Özellikle CHP ve HDP ile sürekli temas var. Bu temaslardan (Saadet Partililer olarak) hepimiz rahatsızız.” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR ŞEY OLABİLİR Mİ?”

‘Vahim bir olay var’ diyen Esmerer sözlerini şöyle sürdürdü:

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya’nın katıldığı toplantıda, din dersinin zorunlu ders olarak çıkarılmasına Saadet Partisi olarak hem evet diyor hem de Kürt federasyonu kurulmasına evet diyor.

Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar büyük ideallerimiz var, bunlar değişmez. Bunlar diyor ki sadece biz parlamentoya girelim bizim geleceğimiz garanti olsun.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir