Saadet öğretmenden istismarcıların tahliye edildiği Elmalı davasına tepki: “Somut delil diye bir şey yok, çocukların beyanı var”

featured

İzmir Menderes’in kırsal Sancaklı Mahallesi’nde bulunan ilkokulda 22 yıl öğretmen ve vekil müdür olarak görev yapan, evli ve 2 çocuk babası Adil Şahintürk, 6 kız öğrenciye porno film izletip cinsel taciz ile istismar suçundan 79 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Türkiye, Saadet öğretmeni İzmir’deçocuk istismarına susmayıp istismarcı okul müdürünün tutuklanmasını sağlamasıyla tanımıştı.

Saadet Öğretmen mücadeleyi kazandı! İzmir’de 6 kız öğrencisini istismar eden müdür Adil Şahintürk’e 79 yıl 6 ay hapis

 

Saadet Özkan, iki kardeşin cinsel istismara uğradığı Elmalı Davası’nda sanıkların serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Antalya’nın Finike ilçesinde 7 yaşındaki kız çocuğu ile 10 yaşındaki ağabeyinin cinsel istismara maruz bırakılmalarına dair Elmalı davasının 6. duruşması 17 Eylül’de görülecek. İstismara dair yürütülen soruşturma kapsamında Ekim 2020’de tutuklanan anne Merve Akman ile üvey baba Rahmi Akman, yargılandıkları Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Ocak 2021’de tahliye edilmişti.

İstismarı resimlerle anlatmışlardı… Antalya’da iki küçük kardeşin cinsel istismarı davasında anne ve üvey babaya tahliye!

“İhanet ediyoruz bu çocuklara”

Hükümetin Meclis’e sunduğu 4. yargı paketinde yer alan ‘cinsel istismar’, ‘kasten öldürme’, ‘işkence’ gibi ‘katalog suçlar’ için ‘somut delil’ şartı aranmasını da eleştiren Özkan, “Yalvarıyorum artık 4. yargı paketinde somut delil olayında herkes kendine gelsin. Sakarya Davası’nda Uşakki tarikatı denilen sözde sözde şey 10 yıl ceza aldı ve orada elini kaldırıp şöyle dedi. ‘4. yargı paketine göre benim beraat almam lazım’ dedi. Bu istismarcılara bu kelimeleri söylettiğimiz gün ihanet ediyoruz bu çocuklara” dedi.

Çocuk istismarı için 1500’e yakın ihbar aldıklarını belirten Özkan, “Çok dava var. Binlerce avukatımız var. Bu mücadeleye layık olmaya çalışıyorum” dedi.

“Somut delil diye bir şey yok, çocukların beyanı var”

ODA TV’den Serdar Cebe’ye konuşan Saadet Öğretmen, “Artık şu çocukların acılarını dindirelim. Somut delil diye bir şey yok. Çocukların beyanı var. Bir çocuk nitelikli cinsel istismarı ayrıntılarıyla anlatamaz. Çocuk bütün olayları anlatmış. Konuşamıyorum. Halkımız infiale girmesin diye ayrıntıları anlatamıyorum” dedi.

Çocukların korunması gerektiğini dile getiren Saadet Özkan, “Diyoruz ki çocukların sesini duyun. Hepimiz çocuk olduk hepimiz çocukluktan geçtik. Kimimiz çok mutlu çocukluk geçirdik kimimiz çok mutsuz çocukluk geçirdik. Vatanı sevmek çocukları korumakla başlar” diye konuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir