Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ne zaman bitecek? Merak edilen cevap geldi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi 20'nci gününde sürerken Moskova yönetiminin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

featured

Rusya‘nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Ukrayna’daki operasyonların hedeflerine ulaştığında sonlanacağını açıkladı.

Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve BM’deki durum ile ilgili bugün basın toplantısı gerçekleştirdi.

“HEDEFLERE ULAŞILINCA BİTECEK”

Nebenzya, Rus askerlerinin Ukrayna’dan ne zaman çekileceği ile ilgili soruyu yanıtlayarak, “Özel askeri operasyon hedeflerine ulaşıldığında duracaktır” dedi.

NATO AÇIKLAMASI:

Ukrayna’nın, NATO üyeliğine katılımından vazgeçmesinin yasal olarak da güvence altına alması gerektiğini savunan Nebenzya, “Başkan Zelenski birkaç saat önce Ukrayna’nın NATO’ya katılmayacağını, ve NATO’nun tepkisinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Ancak Ukrayna’nın NATO’ya katılma hedefi Ukrayna anayasasında yer alıyor. Bu amacın anayasadan çıkarılması gerekiyor. Her şeyden önce burası önemli” ifadelerini kullandı.

ATEŞKES NE ZAMAN İLAN EDİLECEK?

Bir başka gazetecinin Nebenzya’ya Ukrayna ile ateşkesin ne zaman ilan edileceğini sorması üzerine ise, “Rusya’nın öne sürdüğü koşullar yerine getirildiğinde ateşkesin yürürlüğe girecektir. Bu koşullar, Ukrayna’nın askerden arındırılması, Rusya’ya hiçbir tehdidin kendi topraklarından gelmemesi için Ukrayna’nın silahsızlaştırılması ve Ukrayna’nın NATO’ya katılmayı reddetmesidir” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir