Rusya’dan AB ve ABD’yi çıldırtacak hamle! KKTC’yi tanıma yolunda ilk adımı attı

Rusya'dan çok konuşulacak bir adım geldi. Rusya merkezli haber ajansı TASS'a konuşan bir yetkili, çok yakında Lefkoşa'nın kuzey kesiminde konsolosluk hizmeti verileceğini söyledi. Moskova yönetiminin bu hamlesi "KKTC'yi tanıma yolunda ilk adım" olarak yorumlandı.

featured

Rusya’dan tarihi bir adım geldi. Rus merkezli TASS haber ajansı, Moskova yönetiminin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde konsolosluk açma kararı aldığını dünyaya duyurdu.

Rusya’nın GKRY Büyükelçiliğinden bir yetkili, “Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak” açıklamasında bulundu.

Söz konusu adımın, Rusya’nın Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa’nın uzun süredir Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

KKTC’Yİ TANIMA YOLUNDA İLK ADIM

Rusya’nın konsolosluk açma kararı kamuoyunda “KKTC’yi tanıma yolunda ilk adım” olarak yorumlandı. Elde edilen verilere göre Ada’nın kuzeyinde 50 binden fazla Rus vatandaşı yaşıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir