Rusya GP’deki yağmur Hamilton’a yaradı! 100. galibiyet…

featured

F1 pilotu Lewis Hamilton, Rusya’daki yarışta kariyerinin 100. galibiyetini alarak tarihe geçti.

Formula 1’de, Türkiye Grand Prix’si öncesinde son yarış olan Rusya, yağmurlu geçen sıralama turlarının ardından pazar günkü yarışın başlangıcında herhangi bir yağmur yoktu.

Hava sıcaklığı 19 derece olurken, pist sıcaklığı 22 dereceydi ve FIA, yarış öncesinde %70’lik bir yağmur tahmininde bulundu.

Cumartesi günkü seans ıslak zeminde gerçekleştiği için, pilotlar pazar günkü yarışa istedikleri lastiklerle başlayabildiler.

Bitime dokuz tur kala Perez, pit stoptan sonra kovaladığı Ricciardo’yu geçti ve dördüncü sırayı eline geçirdi. Tam bu esnada pistin bazı bölümlerinde yağmur başladı. Hamilton da Norris’le arasını 1 saniyenin altına indirdi.

YAĞMUR ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Yağmurun şiddetti arttığı için peş peşe pitler başladı. Son bölümde ortalık tamamen karıştı. Verstappen, Sainz ve Ricciardo gibi bazı isimler pite gidi. Mercedes, Hamilton’ı pite alırken, Norris pistte kalmaya devam etti.

Fakat son bölümde yağmur etkisini artırdı ve Norris kuru zemin lastikleriyle çok fazla zaman kaybetti. Bir spin atan Norris, bitime iki tur kala sürünerek de olsa pite girse de liderlik Hamilton’a geçti.

Hamilton yarışın kalan kısmında hata yapmadı ve damalı bayrağı ilk sırada görerek 100. zaferini aldı.

İngiliz pilot bu sonuçla Britanya’dan bu yana ilk galibiyetini alırken, şampiyonada iki puan farkla liderliğe yükseldi.

Max Verstappen, motor değişikliği nedeniyle en geriden başladığı yarışta, iyi bir ilk bölüm geçirdi ve yükselmeyi başardı. Fakat pit stopun ardından Alonso’nun da gerisine düştü.

Ancak son bölümde yağan yağmurla Red Bull, Verstappen’i hemen pite aldı ve geçiş lastiklerine geçirdi. Hollandalı pilot bu karar sayesinde çok sayıda pozisyon kazandı ve damalı bayrağı ikinci sırada gördü.

Yarışın başında liderliğe yükselen Sainz, erken pit stopun ardından geriye düştü. Bir noktada Ferrari, hedefi ilk beş olarak belirledi ve İspanyol pilot bundan ötürü epey hayal kırıklığı yaşamıştı. Ancak son bölümde yağan yağmurla beraber Sainz, damalı bayrağı üçüncü sırada görerek bu yılki üçüncü podyumunu kazandı. Aynı zamanda McLaren’la savaşta Ferrari’ye değerli puanlar getirdi.

Mercedes’in Fin pilotu Valtteri Bottas, motor değişikliğinin ardından yarışa 16. başladı ve kuru zeminde puan alabilecek gibi durmuyordu. Ancak son bölümde erkenden geçiş lastiklerine geçince, iyi bir yükseliş gerçekleştirdi ve damalı bayrağı beşinci sırada gördü.

Fernando Alonso da hiç şüphesiz yarışın yıldızlarından biriydi. Uzun bir ilk bölüm geçiren ve sürekli podyum için mücadele eden grupta olan Alonso, son bölümde Verstappen ve Ricciardo’yu geçip beşinciliğe çıktı. Ardından Sainz’ı da geçti ve yağmurun başladığı ilk anlarda, Perez’i geçip üçüncülüğe çıktı.

İspanyol pilot, podyumun kapısına kadar geldi ancak geçiş lastiklerine diğer pilotlardan daha geç geçmesinin ardından gerilemekten kurtulamadı. Yine de yarışı altıncı sırada bitirerek Alpine’e değerli puanlar getirdi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir