Rusya duyurdu: “Harkov’u ele geçirdik”

Rus ordusu Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti olan Harkov'a hava birliklerini indirdi. Rusya, Herson kentinin de kontrolünü ele geçirdiklerini bildirdi. Savaş sonrası görüntüler ortaya çıktı.

featured

Rusya’nın Ukrayna işgalinde 7. güne girilirken, ülkenin en büyük ikinci kenti Harkov’da Rus paraşütçü birliklerinin inişiyle çatışmalar şiddetini artırdı.

Gece boyu başkent Kiev’de patlama sesleri duyulurken, Rus hava birlikleri Ukrayna’nın en büyük ikinci şehri olan Harkov’a indi. Rusya, Herson kentinde ise kontrolü ele geçirdiklerini duyurdu.

RUSYA: HERSOV’U ELE GEÇİRDİK

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Herson kentinde kontrolü sağlayarak şehri ele geçirdiklerini duyurdu.

Rusya’nın Harkova yaptığı saldırı sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı.

RUSYA SAVUNMA  BAKANLIĞI AÇIKLADI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, silah kuvvetlerin Ukrayna’nın Herson kentinde tam kontrol sağladığı bildirildi.

Bakanlık Sözcüsü Igor Konashenkov, Herson’un altyapısının, tesislerinin ve kentsel ulaşımın faaliyette olduğunu belirtti. Konashenkov, “Şehir yiyecek ve temel ihtiyaç maddelerinde kıtlık yaşamıyor. Rus komutanlığı ile bölge ve şehir yönetimleri arasında sosyal altyapının işleyişi ile hukuk, düzen ve kamu güvenliğinin sağlanması konularını görüşmek üzere müzakereler devam ediyor” dedi.

RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERESİ ERTELENDİ

Bugün ikincisi planlanan Ukrayna-Rusya görüşmesi ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da dün akşam yaptığı açıklamada müzakerelerin ikinci ayağıyla ilgili “Yarın büyük ihtimalle toplanamayacaklar. Aralarında görüştükleri teknik şeyler var. Büyük ihtimalle bir iki gün ertelenebilir.” ifadelerini kullanmıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir