CIA direktörü ile Rus İstihbarat Başkanı, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın ev sahipliğinde Ankara’da görüştü

Fahrettin Altun, CIA ile SRV'nin Ankara'da MİT ev sahipliğinde görüştüğünü teyit ederek, "Türkiye tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır" dedi.

featured

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve Rus Dış İstihbarat Servisi (SVR) arasında, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) ev sahipliğinde görüşme gerçekleştiğini duyurdu.

Altun, Associated Press’e yaptığı açıklamada, CIA Direktörü Bill Burns ile SVR Başkanı Sergey Narışkin’in MİT’in ev sahipliğinde Ankara’da buluştuğunu teyit etti.

Toplantıda nükleer silahların kullanımı başta olmak üzere uluslararası güvenliğe yönelik tehditlerin ele alındığını kaydeden Altun, “Daha önce Ukrayna ve Rusya Dışişleri Bakanlarını buluşturan ve tahıl anlaşmasında arabuluculuk yapan Türkiye, tüm taraflarla barış için müzakere etmeye devam edecek, bu süreçte inisiyatif almaktan kaçınmayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye istihbarat kaynakları, bugün MİT’in ev sahipliğinde Ankara’da CIA ve SVR arasında bir görüşme gerçekleştiğini bildirmişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir