Reuters duyurdu! Bakan Şimşek ve TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan JP Morgan’ın yatırımcı toplantısına katılacak

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda yatırımcılar ile görüşeceklerini duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından ilk hamle geldi. Reuters’in aktardığı habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Erkan’ın yarın JP Morgan'ın yatırımcı toplantısına katılacağı ifade edildi.

featured

Ekonomi yönetimi Bakan Şimşek’e emanet edildi. Bu kapsamda bir çok kritik adım atan Mehmet Şimşek yarım Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile kritik bir toplantıya katılacak.

ŞİMŞEK VE ERKAN, JP MORGAN’IN DÜZENLEYECEĞİ YATIRIM TOPLANTISINA KATILACAK

Reuters’ın konuya yakın kaynaklardan aktardığına göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan yarın İstanbul’da JP Morgan’ın düzenleyeceği yatırımcı toplantısına katılacak.

Şimşek ve Erkan’ın toplantıda bir konuşma yapacağı aktarıldı. Bir kaynak ise “Şimşek yatırımcılarla ekonomi yönetiminin bugüne kadar yaptıklarının yanı sıra beklentilerini de paylaşacak.” diye konuştu.

Diğer taraftan, Erkan geçen hafta yılın üçüncüsü enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda ilk kez basının sorularını yanıtlamış ve en kısa zamanda yatırımcı toplantıları yapacaklarını açıklamıştı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir