Razvan Lucescu, Beşiktaş’ın başına mı geçiyor?

Beşiktaş Genel Koordinatörü Samet Aybaba, 4 teknik adamla görüşme halinde olduklarını belirterek, ikisinin ismini verdi. Yeni teknik direktörü kısa sürede İstanbul'a getireceklerini ifade eden Aybaba, "Bruno Genesio ve Razvan Lucescu ile kulübün yapısını görüşüyoruz." dedi.

featured

Razvan Lucescu Beşiktaş yolunda. Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba altyapı ile A takımın harmanlanacağı güçlü bir kadro oluşturacaklarını ve teknik direktör arayışlarını da bu kritere göre sürdürdüklerini ifade etti.

Hürriyet’e konuşan ve taraftarların sakin olmasını isteyen Aybaba yurt dışında dört teknik adam ile görüşme halinde olduklarını ve bir ismi kısa sürede İstanbul’a getireceklerini belirtti.

2 İSİM VERDİ

Adaylar arasında yer alan Bruno Genesio ve Razvan Lucescu ile kulübün yapısını görüştüklerini ve sistemsel olarak düşüncelerini paylaştıklarını vurgulayan Aybaba sözlerine şöyle devam etti: “Beşiktaş sezona yeni başlıyormuşçasına güçlü tempolu ve hırslı bir şekilde Kasımpaşa karşılaşmasına hazırlanmaktadır. Şu anda teknik direktörümüz Serdar Topraktepe ile oyuncularımız uyuştular. İki taraf birbirinin dilinden anlıyor. Bunu Hatayspor maçında gözlemledik. Beşiktaş taraftarları Kasımpaşa karşısında daha diri ve performansı yüksek bir takım izleyecekler.”

RAZVAN LUCESCU KİMDİR?

Lucescu, futbola 1977’de babası Mircea Lucescu’nun Corvinul Hunedoara takımına transferi ile bu takımın altyapısında futbola başladı. 1982’de ise babasının yıllarca top koşturduğu Dinamo București’nin altyapısına geçti, 1987’ye kadar bu takımda kaldı.

18 yaşında takımda yer bulamayınca, Sportul Studențesc takımına transfer oldu. 1987-88 sezonunda 19 Haziran 1988’de ASA Târgu-Mureş karşısında alınan 6-1’lik galibiyette ilk kez kaleye geçti ve sezon içinde oynadığı tek maç bu maç oldu. 1992’ye kadar bu takımda forma giyen Lucescu, bu takımın A kalecisi konumuna gelemedi ve 3 senede 23 lig maçına çıkabildi ve ligde büyük başarılar kazanamadı.

1992-93’te yerel ligdeki İtalya takımlarından AC Crema 1908 takımına transfer oldu. Kariyerinin tek yurt dışı macerasında Lucescu sadece 3 maç forma şansı bulabildi.

1993’te Sportul takımına geri döndü. 1994-95 sezonunda takımın birinci kalecisi olmayı başardı. Sonraki sezon da bu konumunu korudu ancak ligde başarı halen gelmiyordu. 1996’da National Bükreş takımına transfer oldu. Burada da kaleyi kazanan Lucescu, 31 maçta formayı giydi ve lig ikincisi olup, kariyerinin o zamana kadar en yüksek noktasına ulaştı. Ayrıca ilk kez UEFA Kupası’yla Avrupa’da maçlara çıktı. Üç tur ilerleme başarısı gösterdiler.

1997’de eski takımı Sportul’a geri döndü. Ancak küme düşmekten kurtulamadılar. Bu nedenle 1998’de National Bükreş’e geri döndü. Lucescu, birinci kaleciliği kaptırmıştı. İlk sezon 14 maçta forma giydi. 1999-2000 sezonunun ilk yarısında 9 maç forma giyen Lucescu, sezonu FC Brașov’da tamamladı.

Razvan Lucescu transfermarkt

Lucescu, 2000’de Bükreş’in en önemli takımlarından Rapid București’ye transfer oldu. 26 maçta forma giydi. Ayrıca UEFA Kupası sahnesine tekrar dönen Lucescu, 3 maçta forma giydi. Ancak ilk turda o sene kupayı kazanacak Liverpool’a 0-1 ve 0-0’lık sonuçlarla elendi. Sonraki sezon FCM Bacău’ya gitti. 2002-03 sezonunda başkan yardımcılığını yaptığı Rapid Bükreş’e geri döndü. 2 Kasım 2002’de FC Argeș Pitești karşısında alınan 1-0’lık galibiyette kaleye geçen Lucescu’nun tek maçı, bu maç oldu. Kariyerindeki tek Liga I birinciliğine de bu sezon ulaştı. Lucescu sezon sonunda futbolu bıraktı. Lucescu, hiçbir zaman millî takım forması giyemedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir