Putin’den Wagner’ın geri çekilmesi sonrası ilk açıklama!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner isyanı sonrası yaptığı ilk açıklamada, "Önceliğimiz Ukrayna'daki harekat" dedi.

featured

Rusya darbe girişimi ile sarsıldı. Dün Wagner tarafından yapılan darbe girişimi sonrası Belarus’un arabulucuğu ile Wagner güçleri geri çekildi. Bunun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den yeni açıklama geldi. Putin, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle irtibat halinde olduğunu belirterek, “Önceliğimiz Ukrayna’daki harekat” dedi.

PUTİN’DEN WAGNER’IN GERİ ÇEKİLMESİ SONRASI İLK AÇIKLAMA

Taraflar arasında varılan anlaşma öncesi ulusa seslenen Putin, Wagner’in isyanının bir ‘ihanet’ olduğunu vurgulamış ve bu isyana katılanların cezalandırılacağını belirtmişti.

Putin, “Karşı karşıya olduğumuz şey tam anlamıyla bir ihanettir. Aşırı hırslar ve kişisel çıkarlar ihanete yol açtı. Ülkemize, halkımıza ve Wagner grubunun askerleri ve komutanlarının diğer birlik ve alt birimlerimizle yan yana savaştığı ve öldüğü davaya ihanet etmek. İhanet yoluna kasten girenler, silahlı isyan hazırlayanlar, şantaj ve terör yöntemlerine girişenler, cezalarını çekecekler, hesaplarını hem hukuk önünde hem de milletimiz önünde vereceklerdir” demişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir