Putin’den Wagner lideri Prigojin’in ölümünün ardından ilk açıklama: “İyi bir iş insanıydı.”

Putin'den Wagner lideri Prigojin'in ölümünün ardından ilk sözler: 90'lı yıllardan beri tanırım, iyi bir iş insanıydı.

featured

Uçak kazasında yaşamını yitiren Wagner lideri Prigojin’in ölümüyle ilgili ilk kez konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, “90’lı yıllardan beri tanıtırım. İyi bir iş insanıydı. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı. Araştırma devam ediyor.” dedi.

PRİGOJİN UÇAK KAZASINDA ÖLDÜ

Rus paralı ordusu Wagner’in lideri Yevgeniy Prigojin’den gelen haber dünya gündemine oturdu. Prigojin’in de içinde olduğu Saint Petersburg- Moskova seferini yapan özel uçak başkentin kuzeyindeki Tver’de Kujenkino yakınlarında düştü. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı, düşen uçakta 2 ay önce Putin’e karşı isyan başlatan Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin dahil 10 kişinin öldüğünü açıkladı.

PUTİN’DEN PRİGOJİN’İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Prigojin’in ölümünün ardından gözlerin çevrildiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin sessizliğini bozdu. Putin, Prigojin’in ailesine başsağlığı mesajı dilerken dikkat çeken ifadeler kullandı.

“HAYATINDA CİDDİ HATALARI VARDI”

Putin, “90’lı yıllardan beri tanıtırım. İyi bir iş insanıydı. Araştırma devam ediyor. Bilirkişi raporu zaman alabilir. Sadece ülkede değil yurt dışında da hizmet etti. Prigojin kaderi karmaşık ama yetenekli bir adamdı ve hayatında ciddi hataları vardı.” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir