Putin’den dünyaya yeni çağrı: “Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin”

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları sürerken Rus lider Putin'den yeni açıklamalar geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diğer ülkelere Rusya ile ilişkileri normalleştirme çağrısı yaptı.

featured

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesine uygulanan ekonomik yaptırımlar sonrası dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Dünya ülkelerine çağrıda bulunan Putin, “Rusya ile ilişkilerini normalleştirin” dedi

PUTİN’DEN DÜNYAYA ÇAĞRI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları dokuzuncu günde devam ederken, Devlet Başkanı Vladimir Putin’den flaş bir çağrı geldi ve normalleşme mesajı verdi.Putin açıklamasında, “Ülkelere verdiğimiz ekonomik sözleri yerine getireceğiz. Rusya ile ilişkilerinizi normalleştirin.” dedi.

Ülkesine yönelik ağır yaptırımlar uygulanan Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ise art arda gelen yaptırımlarla ilgili dünyaya çağrıda bulundu. Putin, başta komşu ülkeler olmak üzere dünya genelindeki ülkelere, “Ülkelere verdiğimiz ekonomik sözleri yerine getireceğiz” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, Rusya Devlet Başkanı Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus güvenlik yetkililerine yaptırım uygulayacağını açıkladı. Birleşmiş Milletler’de görev yapan 12 Rus diplomatı ‘ulusal güvenlik’ endişeleri sebebiyle sınır dışı etme kararı aldıklarını bildirdi. ABD’de bazı eyaletlerin valileri, Rus yapımı veya markalı içkilerin marketlerden kaldırılmasını emretti.

ABD merkezli havacılık şirketi Boeing, Rus şirketleriyle tüm ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı. Pazartesi günü Kiev’deki ofisini kapatan ve Moskova’daki pilot eğitim programlarını durduran şirket, ayrıca Rus uçaklarına parça, teknik destek ve bakım desteği vermeyeceğini duyurdu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir