Putin ulusa sesleniş konuşması yaptı! Wagner askerlerine 3 seçenek sundu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner isyanının ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı. Wagner savaşçılarına üç seçenek sunan Putin, "Kan dökülmesini önleyen Wagner komutanlarına teşekkür ederim, Belarus'a gitmek isteyen savaşçılarına sözümü tutacağım. Ya orduya katılırlar, ya Belarus'a giderler ya da evlerine dönerler." dedi.

featured

Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya’da paralı ordu Wagner geçtiğimiz günlerde isyana kalkıştı. 1 gün süren isyan anlaşma yolu ile çözüme kavuştu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in Belarus’a gitmesine izin verilirken, gözler Rusya lideri Putin’e çevrildi.

WAGNER ASKERLERİNE 3 SEÇENEK SUNDU

İsyandan sonra ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, çok sert ifadeler kullandı. Rus halkına teşekkür eden Putin, Wagner savaşçılarına üç seçenek sundu. Putin, “Kan dökülmesini önleyen Wagner komutanlarına teşekkür ederim, Belarus’a gitmek isteyen savaşçılarına sözümü tutacağım. Ya orduya katılırlar, ya Belarus’a giderler ya da evlerine dönerler.” ifadelerini kullandı.

Putin, şunları söyledi:

“Rusya vatandaşlarına, sergiledikleri metanet, birlik ve vatanseverlikten dolayı teşekkür ederim. Rusya halkına desteği için teşekkür ederim, bu gösterdi ki Rusya’da iç karışıklık çıkarılmasına yönelik her eylem başarısızlığa mahkumdur. Durum şunu gösterdi ki, her türlü şantaj ve fitne başarısızlığa mahkum.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir