Kremlin’de deprem! Putin’e suikast düzenlendi; suikastten kurtulan Putin, Genelkurmay Başkanı’nı görevden aldı…

Ukrayna'daki işgalde beklemediği bir direnişle karşılaşan Vladimir Putin'den nükleer caydırıcı güç talimatı geldi. Putin, Savunma Bakanlığı'na Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.

featured

Vladimir Putin, Savunma Bakanlığı’na Rus caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile toplantı yaptı.

NÜKLEER SİLAHLAR, HİPERSONİK FÜZELER…

Putin, toplantıda, Savunma Bakanlığı’na caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emretti. Rus ordusunun caydırıcı güçleri nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsıyor.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti’nin haberine göre, Putin, Batı’nın Rusya ile ilişkilerinde dostça olmayan eylemlerde bulunduğunu söyledi.

PUTİN’DEN CAYDIRICI GÜÇ TALİMATI

Putin, “Ekonomik alanda gayrimeşru yaptırımları kastediyorum. NATO ülkelerinin üst düzey yetkilileri de ülkemize karşı saldırgan açıklamalar yapıyor. Bu yüzden Genelkurmay Başkanı’na ve Savunma Bakanı’na Rus ordusunun caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesini emrediyorum.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA: BİZİ NÜKLEER BOMBALARLA BİLE YENEMEZSİNİZ

Rusya liderinin söz konusu talimatına Ukrayna’dan yanıt gecikmedi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, “Rusya’nın caydırıcı silahları alarma geçiriyor olması bizi durduramaz. Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz.” dedi.

PUİN’E SUİKAST İDDİASI

Rusya’dan gelen son dakika bilgisine göre Putin’e suikast düzenlendi. Suikast girişiminden kurtulan Putin, kendisine en yakın isimlerden Genelkurmay Başkanı Gerasimov’u görevden aldı.

AYRINTILAR GELİYOR…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir