Prigojin Rusya’da suikasta kurban gitmesi sonrası Wagner’den Kremlin’e tehdit

Paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in Moskova yakınlarında düşmesinin ardından Rusya'dan açıklama geldi. Rusya, Prigojin'in öldüğünü duyururken, Wagner ise Kremlin'i de tehdit eden bir açıklama yaptı. Uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü belirtilen Wagner açıklamasında "Kremlin ele geçirilecek" denildi.

featured

Putin’e karşı 2 ay önce bir günlük isyan başlatan Wagner’in lideri Yevgeniy Prigojin ile yakın adamlarının bulunduğu Embraer 135 tipi özel jet Tver’de düştü. Rusya içinde 10 kişinin olduğu jetten kurtulan olmadığını duyurdu. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı da düşen uçakta Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğünü bildirdi.

WAGNER’DEN İLK AÇIKLAMA

Prigojin’in uçağının düşmesinin ardından Wagner’den ilk açıklama geldi. Açıklamada, “Uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğü ve Prigojin’e ait 2. uçağın ise Moskova’ya indiği” ifade edildi.

SAĞ KOLU DA ÖLDÜ

Wagner ayrıca “Kremlin ele geçirilecek! Prigojin’in ölümü doğrulanırsa harekete geçeriz” tehdidinde de bulundu. Uçakta yer alan yolcu listesinde Prigojin’in yanı sıra yardımcısı ve Wagner’in kurucularından Dmitriy Utkin ile Sergey Propustin, Yevgeniy Makaryan, Aleksandr Totmin, Valeriy Çekalov, Nikolay Matuseyev’in isimleri yer aldı. Hayatını kaybeden 3 kişilik mürettebatın da Aleksey Levşin, Rustam Karimov ve Kristina Raspopova olduğu açıklandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir