POMEM sözlü mülakat sonuçları açıklandı mı? 27. Dönem POMEM sonuç sorgulama

featured

Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) polis adayları, hem teorik hem de pratik anlamda zorlu bir eğitim sürecinden geçirilerek mesleğe hazırlanıyor. Son olarak 27. dönem POMEM alımları için mülakat süreci tamamlanmıştı. Gözler şimdi 27. dönem POMEM sonuçlarında. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar…

POMEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

POMEM mülakat sonuçlarının adayların erişimine açılacağı tarihe ilişkin, EGM ya da Polis Akademisi tarafından paylaşılan resmi bir bilgi yok.

POMEM sözlü mülakat sonuçları, değerlendirmelerin tamamlanması ardından online platform üzerinden açıklanacak. 27. Dönem POMEM mülakat sonuç tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak geçtiğimiz yıllar kaynak alındığında POMEM sözlü mülakat sonuçlarının ekim ayı içerisinde açıklanması ön görülüyor.

POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınava katılan adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilan edilecek.

POMEM mülakat sonuçları açıklaması beklenirken, adaylar Polis Akademisi Başkanlığı’nın internet sitesi “www.pa.edu.tr” adresinden sonuçları öğrenebilecek.

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir