PKK sempatizanları harekete geçti! Seçim yalanlarına erkenden başladılar

Terör örgütü PKK sempatizanı Amed Dicle, Van Kalecik Atatürk Ortaokulu'nda ağzı mühürsüz pusula torbaları olduğu yalanını yaymaya kalktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından mesnetsiz iddia anında yalanlandı.

featured

Türkiye sandık başında. Büyük gün geldi, oy verme işlemi 81 ilde sabah 8.00 sularında başladı. Terör örgütü PKK‘ya yakınlığıyla bilinen gazeteci Amed Dicle, Van Kalecik Atatürk Ortaokulu’nda ağzı mühürsüz pusula torbaları olduğu dezenformasyonunu yaymaya kalktı.

DEZENFORMASYONLA MÜCADEL MERKEZİ ANINDA YALANLADI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Terör örgütü PKK’nın propaganda hesaplarından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, ‘Van Kalecik Atatürk Ortaokulu’nda ağzı mühürsüz pusula torbaları var’ iddiası kamuoyunu manipüle etmeye yönelik dezenformasyondur. Genelge ve kanun gereği kese diye tabir edilen mühür ve kaşelerin olduğu torba, mühürlü olmak zorundadır. Ancak, bu keselerin konduğu büyük torbalarda ise mühür olması gerekmemektedir. Görüntülerdeki torbaların, keselerin olduğu büyük torbalar olduğu açıkça görülmektedir. Bilindiği üzere sandık kurulu; bir başkan, bir üye memur ve tüm siyasi partilerin temsilcilerinden oluşmaktadır. Herhangi bir oy pusulasına bir işlem yapıldığı tespit edilmesi halinde, bu sandık kurulları tutanak tutmaktadırlar. Yanıltıcı bilgilere itibar etmeyiniz” denildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir