Pınar Gültekin cinayetinde verilen kararı savunan Ersan Şen büyük tepki çekti!

Habertürk canlı yayınında Pınar Gültekin'in katilinin cezasının indirilmesiyle ilgili gerekçeli kararı savunan hukukçu Ersan Şen, diğer konukların büyük tepkisini çekti.

featured

Vahşi bir şekilde öldürülen Pınar Gültekin’in katili Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimi kararını savunan Hukukçu Ersan Şen, eleştiri oklarının hedefi oldu.

Habertürk TV’de Hülya Hökenek’in sunduğu Enine Boyuna programında gündeme dair konular ele alındı.

Programın bir bölümünde Pınar Gültekin’in diri diri yakılarak öldürüldüğü davaya ilişkin gerekçeli karar da ele alındı.

“HUKUK KURALLARINA DUYGUSAL YAKLAŞILMAMALI”

Konuklardan hukukçu Ersan Şen, cinayet de katile verilen ceza indimi de vicdanları yaralasa da, kanun uygulayıcıların kararlarına saygı gösterilmesi ve duygusal yaklaşılmaması gerektiğini söyledi.

Ersan Şen’in bu söylemi sonrası başta moderatör Hülya Hökenek dahil konuklar, ceza hukukçusunun tespitine şiddetle karşı çıktılar.

Ersan Şen, Kemal Kılıçdaroğlu’nu yerin dibine soktu: Hala alternatif olamıyorsan yazıklar olsun

“İstediğiniz kadar kabul etmeyin, hakimleri gömemezsiniz. İşinize gelen kararı beğenip, işinize gelmeyeni beğenmeyeceksiniz. Dosyanın içeriğini biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Ondan sonra yarın nasıl adalet arayacaksınız? Mahkemeler sizin istediğiniz gibi karar vermez, öyle bir dünya yok. Eleştirebilirsin kızabilirsin, ama yarın birgün o mahkemelerin karşısına çıktığında kendini nasıl savunacaksın?” diyen Ersan Şen’e tepkiler dinmedi.

Ersan Şen’den Alevilikle ilgili skandal sözler: “Her doğru her yerde konuşulmaz”

FARUK AKSOY: ÖNÜNE GELEN EKONOMİST KESİLİYOR AMA

Gazeteci Faruk Aksoy, “Önüne gelen hükümete, ekonomiye, maliyeye saldırıyor, ekonomist kesiliyor, bakanlara saldırıyor bir şey demiyorsunuz.” ifadeleriyle karşılık verdi.

Tartışmanın uzaması nedeniyle moderatör Hülya Hökenek “Bir yere varamayacağız, başka konuya geçelim” diyerek nokta koydu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir