Pınar Gültekin davasında katil Cemal Metin Avcı ile ilgili ilgili flaş karar

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili dava 20 Haziran'a ertelendi. Hakkında yeniden tutuklama talep edilen Cemal Metin Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı'ya adli kontrol şartı getirildi.

featured

Pınar Gültekin davasının 12’nci duruşmasında da karar çıkmadı. Muğla’da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i boğduktan sonra varile koyup, yakan Cemal Metin Avcı ile suç delillerini gizleyerek, yok ettikleri öne sürülen kardeşi Mertcan Avcı (26), annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan’ın yargılandığı davanın 12’nci duruşması görüldü. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca gönderilen rapor okundu.

Raporda, Pınar Gültekin’in yangına maruz kaldığı sürenin ve ölüm saatinin ne zaman olduğunun belirlenemeyeceğine yer verildi. Duruşma savcısı Nevzat Demir, esasa ilişkin mütalaasında Cemal Metin Avcı ve kardeşi Mertcan Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu sanık Avcı’nın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, tutuksuz sanık kardeşi Mertcan Avcı hazır bulundu. Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin ile avukatların yer aldığı duruşma, yoklamayla başladı.

Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı Adli Tıp Üçüncü Üst Kurulu’nca mahkemeye gönderilen rapor okundu. Raporda, Pınar Gültekin’in yangına ne kadar süre maruz kaldığının ve ölüm saatinin ne zaman olduğunun belirlenemeyeceği kaydedildi.

Gültekin ailesinin avukatlarının, mahkeme heyetinden talebi üzerine tekrar savunma yapan Mertcan Avcı, “Eski savunmalarım geçerli. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum” dedi

Savunmasının ardından tanık avukatlarının sorularını cevaplayan Avcı, “Ağabeyim, çöp ve bozuk kokoreç yaktığını söyledi. Ben varilin içine bakmadım. Bağ evinin de içine girmedim” dedi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir