Penis protezi nedir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahir Karadeniz açıkladı

Erkeklerde önemli cinsel sorunların başında gelen sertleşme bozukluğuna ilişkin kalıcı çözüm sağlandığını belirten Prof. Dr. Tahir Karadeniz penis protezinin detaylarını açıkladı. Penil protezi nedir? Penis protezi zararlı mı? Penil protezi ameliyatı sağlıklı mı? İşte detaylar...

featured

Erkeklerde genellikle 40 yaş sonrasında başlayan sertleşme problemi, sigara, alkol kullananlarda, şeker ve tansiyon hastalarında daha sık görülmektedir. Bu hastaların çevreden duyup uyguladıkları tedavi yöntemleri yerine, utanmayıp hastaneye giderek üroloji uzmanına muayene olmaları gerekmektedir.

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tahir Karadeniz bu konuya dikkat çekerek “Üroloji dilinde Erektil Disfonksiyon diye adlandırılan hastalık, halk dilinde İktidarsızlık olarak bilinmektedir; tıbbi tanımı penisin vajinaya girebilecek sertliğe ulaşamaması ya da bu sertliğe ulaşmasına rağmen içeriye girmeden önce hemen yumuşaması şeklinde tarif edilir. Sertleşme (ereksiyon) yetersizliğinin toplumda genel görülme oranı %25 gibi yüksek bir orandır. Toplumda %9,6 hastada ağır ereksiyon yetersizliği (sertleşememe) görülür. Ereksiyon problemi organik (altta yatan bir neden var) ya da psikolojik (altta yatan bir neden bulunamayan tip) olabilir; organik olan yanı gerçek hastalar da problem yavaş yavaş başlar ve gittikçe ilerler; psikolojik olanda ise aniden başlar ve genellikle kendiliğinden düzelir. Burada çok önemli bir noktayı belirtmek gerekir: organik ereksiyon kusuru saptanmış hastalarda 5 yıl içinde damarsal problemlerin gelişmesi çok muhtemeldir yani kalp krizi ve benzeri problemler, felç ve damar tıkanmaları vb. Bu nedenle organik ereksiyon kusuru saptanan hastaların mutlaka kardiyoloji değerlendirilmelerinin yapılması gerekir.” dedi.

PENİS PROTEZİ NEDİR? (MUTLULUK ÇUBUĞU)

Halk arasında Penis Protezi, Mutluluk Çubuğu olarak bilinir. Yaklaşık 1-2 saat arası süren (istisnai vakalar hariç) bir ameliyat ile gerçekleştirilir. Temeli ereksiyonu sağlayan tıpta korpus kavernozum denen normal insanlarda içine kan dolarak peniste sertleşme sağlayan boşlukların içine protezi yerleştirmek ve sertliği sağlamak esasına dayanır.

MUTLULUK ÇUBUĞU ÇEŞİLERİ

Mutluluk çubuğunun çeşitleri nelerdir? Üç tane çeşidi var mutluluk çubuğunun. Bir tanesi, en basiti sadece iki tane silikon çubuk koyuyoruz penisin içine, ereksiyonu sağlayan cisimlerin içine. Tamamen problem bitiyor. Fakat bunun şöyle bir handikapı var. Bu hep dik duruyor. Penis hep dik duruyor. Yani onu tekrar eski haline, ilişki sonrası penisin sönük haline indirme şansınız yok. Bu birinci tip.

İkinci tip iki parçalı tip. Bunun daha az komplike tabii çünkü ne kadar az cisim olursa vücut içerisinde o kadar az problem yaratıyor. Fakat iki parçalı tipi pek kullanmıyoruz. Sadece ben kendi adıma söylemiyorum. Dünyada pek kullanmıyor. Çünkü yeterli sertliği sağlayamıyor.

Son tipte en çok kullandığımız tip, üç parçalı tip. Bunda üç tane parçadan kast edilen şu penisin içerisine sokulan iki tane silikon çubuk bir parça, bir rezervuar karın içine ameliyatla koyuyoruz onu içinde su var. Bir de testisin yanına pompa koyuyoruz. 3 parça oluyor. Yani pompayı sıktıkça rezervuarda ki su penisin içine doluyor. İlişki bitiminde söndürmek penisi indirmek istediği zaman hasta, düğmesine basıyor. Penisin içindeki sıvı rezervuara geri dönüyor.

PENİS PROTEZİ BOZULDUĞU ZAMAN NE YAPILIR?

Cihaz oradan bir ameliyat ile çıkarılır, yerine yeni cihaz takılır. Mümkün mertebe piyasada çok protez var ama yılların birikimi ve tecrübesiyle bir noktaya gelmiş protezleri kullanmak lazım. Onları kullanırsanız bu malfunction ( arıza ) dediğimiz protezin bozulması ihtimali son derece az.

EREKSİYON PROBLEMI (İKTİDARSIZLIĞA) NEDEN OLABİLECEK SEBEPLER

*Sigara kullanımı

*Hipertansiyon

*Diyabet hastalığı(şeker hastalığı)

*Aşırı kilolu olmak

*Uyku problemleri ve uyku apnesi

*Kronik böbrek yetmezliği ve diyaliz ( bu hastalarda böbrek nakli yapılsa bile durum düzelmez

*Tiroid bozuklukları

*Uyuşturucu ve yüksek doz alkol kullanımı

*İlaçlar: antidepresanlar, antipsikotik ilaçlar, hipertansiyon ilaçları

*Beyin ve omurilik hastalıkları: tümörler, kaza sonucu zedelenmeler, parkinson hastalığı, multipl skleroz hastalığı

*Trafik kazaları sonucu kalça kemiklerinin kırılması

*Prostat kanseri nedeniyle “Radikal Prostatektomi“ ameliyatı olan hastalarda %65 gibi oranda ereksiyon kaybı olmaktadır

*Mesanenin çıkarıldığı “Radikal Sistektomi“ ameliyatı sonrası %85 civarında ereksiyon problemi görülür

*Rektum (kalın bağırsağın son bölümü) kanseri cerrahisi sonrası

*Prostata radyoterapi yapılması halinde görülme oranı %65 tir, prostatın içine bırakılan maddelerle yapılan radyoterapide (Brakiterapi) bu oran %31 ve 5 yıl içinde iktidarsızlık oranı %57 olmaktadır

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir