Pençe Kılıç’ta 89 hedef yerle bir edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye2nin kuzeyine yönelik başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekâtı kapsamında toplam 89 hedef imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

featured

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye ve Irak’ın kuzeyine yapılan “Pençe-Kılıç Hava Harekatı”nda toplam 89 hedefin imha edildiğini, arasında terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile ‘Pençe-Kılıç Harekatı’nı, Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden sevk ve idare etti.

Akar operasyonla ilgili konuşurken, “Terör örgütünün sözde karargahları tam isabetle vuruldu, tahrip edildi. Sadece ve sadece teröristler ve teröristlere ait yapılar hedef alındı. Teröristlerin barınakları, sığınakları, inleri, mağaraları başlarına yıkıldı” ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, terörü kaynağında yok etme stratejisi kapsamında, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Pençe-Kılıç Hava Harekatı’nın başlatıldığı belirtildi.

MSB’nin açıklaması şu şekilde:

Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla;

Teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan Irak kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine PENÇE KILIÇ Hava Harekâtı başarıyla icra edilmiştir.

89 HEDEF İMHA EDİLDİ

İcra edilen Pençe Kılıç hava harekâtı ile; ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, mühimmat depoları ve sözde karargâh ve eğitim kamplarından oluşan ilk aşamada 81, bu sabah 8 olmak üzere toplam 89 hedef imha edilmiş, çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hava harekatı ile etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Terör örgütünün sözde yöneticileri de bulunmaktadır.

Büyük oranda yerli ve milli mühimmat kullanılan harekât sonrası tüm uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüştür.

Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ülkemizin ve milletimizin güvenliği için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edilecektir.

RUSYA VEYA ABD’YE OPERASYON UYARISI YAPILDI MI?

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova operasyonla ilgili dikkat çeken detayları paylaşıştı. Canova’nın açıklamaları şu şekilde:

Bakanlık 89 hedefin vurulduğunu belirtti. Harekât şimdilik bitti deniliyor. Hemen arkasında kapsamlı bir kara harekâtı yapılacak mı diye bekleniyordu. Kaynaklar Suriye içinde kara harekâtlarını zaten olduğunu belirtti. Günlük kara harekâtlarına devam edileceği gözüküyor.

Operasyondan birkaç gün önce Rusya veya ABD’ye herhangi bir bilgi verilmedi. Suriye hava sahası kullanılmadı. Bu tip operasyonlardan birkaç saat önce bu bölgelerden uzak durun şeklinde standart bir uyarı oluyor, uyarı bu minvaldeydi.

Kaç terörist etkisiz hale getirildi, bunlar da yine sahadaki istihbarat çalışmaları sonucunda netleştikçe zaman içerisinde açıklanacak.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir