Paul Pogba’nın tepkisi UEFA’yı harekete geçirdi! Müslüman futbolcuların önüne alkol şişesi koyulmayacak

featured

EURO 2020 F Grubu’nda Fransa’nın Almanya’yı 1-0 mağlup ettiği maçın ardından basın toplantısına katılan Fransız yıldız futbolcu Paul Pogba’nın hareketi, toplantıya damga vurmuştu.

Müslüman futbolcu, masadaki Heineken markasının ‘0.0’ isimli alkolsüz bira şişesini önünden çekerek bir kenara kaldırmıştı.

Fransız Müslüman futbolcu Paul Pogba’dan Heineken tepkisi! Bira şişesini masadan kaldırdı…

Sonradan Müslümanlığı seçen Pogba, 2019 yılında yaptığı açıklamada, “İslam beni değiştirdi, bazı şeylerin farkına varmamı sağladı. Beni daha huzur dolu yaptı. Hayatımdaki güzel bir değişim oldu. Çünkü, Müslüman olarak doğmamıştım.” ifadelerini kullanmıştı.

Aynı grupta Portekiz’in Macaristan’ı 3-0 yendiği maç sonrası basın toplantısında ise Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, “Su için.” diyerek, masadaki gazlı içecekleri kaldırmıştı.

UEFA’dan karar

UEFA’nın aldığı karara göre, futbolcular ve teknik direktörler, dini gerekçelerle basın toplantılarında sponsorların alkollü içecek markasına ait şişelerinin yer almamasını tercih edebilecek.

UEFA, dini sebepler ile sağlıkla ilgili kişisel inançlar arasında fark olduğunu değerlendirerek, gazlı içeceklerle ilgili benzer bir karar almadı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir