Özgür Özel’den Tanju Özcan açıklaması: “Kendisini uyardık“

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir internet sitesine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili konuştu. Özel, "Bundan sonraki süreçte, “genel siyasete dair bir şey yapmayacağı, yerelde rekor oy alacağını ve bundan sonra belli konularda partiyi zora sokacak bir şey yapmayacağı” sözünü verdi" ifadelerine yer verdi. Özel "Irkçı söylemleri nedeniyle de uyardınız mı?" sorusuna ise "Kendisini bütün hepsiyle ilgili uyardık. Üç konuda da uyardık" yanıtını verdi.

featured

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için süreç hızla işlerken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel aday belirleme süreci ve illerde yapılabilecek ittifaklara ilişkin Kısa Dalga’ya açıklama yaptı.

IRKÇI SÖYLEMLERI NEDENİYLE UYARDINIZ MI?

Özel “Kurultay öncesinde Bolu il yönetimi Tanju Özcan adına Kemal Bey’le gelmiş, görüşmüş ve Kemal Bey de 100. yıl kapsamında kendilerini affedebileceklerini söylemiş ve bir anlaşma olmuş. Yani böyle bir şey olmuştu. Bunu gelip bana söylediğinde, “Ben bunu bir Kemal Bey’e sorarım” dedim. Hatta eleştirdiler beni “Kemal Bey’e mi soracaksın” diye. Genel başkanın orada verdiği bir söz ve Bolu’yu bir başka aday da kazanmıyor zaten. Ben Kemal Bey’e sordum, Kemal Bey de “böyle bir görüşme oldu” dedi. Devamlılık açısından yapılan bir şey. Almadan önce kendisiyle çok net konuştum. Bundan sonraki süreçte, “genel siyasete dair bir şey yapmayacağı, yerelde rekor oy alacağını ve bundan sonra belli konularda partiyi zora sokacak bir şey yapmayacağı” sözünü verdi. (Irkçı söylemleri nedeniyle de uyardınız mı?) Kendisini bütün hepsiyle ilgili uyardık. Üç konuda da uyardık.” diye konuştu.

‘İZMiR BENiM MEMLEKETiM’

Özel partisinin İzmir adayına ilişkin “Özel çalışıyoruz İzmir’e. Anketler yeni yapılıyor. İzmir’e 46 milletvekili yolladık. Ekrem Bey İstanbul’a yoğun çalışıyor. Ekrem Bey’in içinde İzmir geçen bir cümle kurduğunu duymadım. O İstanbul’a konsantre olmuş durumda. Mansur Bey Ankara’ya yoğun çalışıyor. Ben İzmir’e yoğun çalışıyorum. İzmir benim memleketim. 10 yaşından 24 yaşına kadar orada büyüdüm. MYK üyeleri, il başkanımız oturup konuşuyoruz. İzmir’e özel gayret gösteriyorum. Özel çalışıyorum çünkü, amiral gemisidir, sancak taşıyor. Deniz kuvvetlerinde en zor tayin amiral gemisine yapılan tayindir. Tunç Soyer’in şu ana kadar aday gösterilmemiş olması aday gösterilmeyecek anlamına gelmiyor, gösterilecek anlamına da gelmiyor. Anketler yeni yapıldı. 46 milletvekili raporlarını yazıyorlar. İzmir dosyasını yeni açıyoruz.” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir