Özgür Demirtaş’tan asgari ücret tahmini: “Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım…”

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, asgari ücretin 4 bin TL'nin üzerine çıkacağını tahmin ettiğini söyledi ve "Enflasyon belasının olduğu yerde isterseniz Asgari Ücreti 100.000 TL yapın işe yaramaz" dedi.

featured

Milyonlarca işçinin kesinleşmesini beklettiği asgari ücrette son viraja girilmişken bir asgari ücret tahmini de ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan geldi.

Aynı zamanda Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı da olan Demirtaş, asgari ücretin 4 bin TL’nin üzerine çıkartılacağını ifade etti.

Bu artışın vatandaş için birtakım olumsuzlukları da beraberinde getireceğini belirten Demirtaş, şu değerlendirmede bulundu:

“MAALESEF HAKLI ÇIKACAĞIM”

“Büyük zam yapıldığı söylenir. Bazı ekonomi ve finans bilmeyen asgari ücretliler ilk önce sevinirler. Sonra artan maaşları ile ilk önce gıda ürünleri almaya giderler. Ocak-Şubat gibi gıda ürünlerinin fiyatı uçar. Sonra bir bakarlar ki 2 yıl önce, 2 bin TL maaşları ile çok daha fazlasını alabiliyorlarmış. Maaşları artmış ama alım güçleri çakılmış… Keşke haksız çıksam ama maalesef haklı çıkacağım.”

İşte Özgür Demirtaş’ın o paylaşımı:

“ÖNEMLİ OLAN NET ALIM GÜCÜNÜZ”

Özgür Demirtaş, bu yorumuna gelen eleştirilere ise şu şekilde cevap verdi:

“Bu twiti okuyan 1 Milyon kişinin %99’u doğru anlamış. Enflasyon belasının olduğu yerde isterseniz Asgari Ücreti 100.000 TL yapın işe yaramaz yine 4 yıl öncenin 2000TL maaşından az olur diyorum. Önemli olan Nominal Asgari gelir değil, önemli olan NET alım gücünüz diyorum”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir