Osmaniye’de hacze giden polis memuru vuruldu

Osmaniye'de icra memurları ile icraya gidilen iş yeri sahipleri arasında tartışma çıktı. Gerginlik artınca silahlar çekildi, bir şahıs polis memurunu bacağından vurdu.

featured

Osmaniye’de icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için bir iş yerine giden polis memuru, çıkan tartışmada tabancayla bacağından vurularak yaralandı.Olay, Osmaniye merkezde bulunan Alibeyli Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde meydana geldi. İş yerine haciz işlemleri için giden icra memurları ile iş yeri sahipleri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle ismi henüz öğrenilemeyen bir şahıs, polis memuru M.K.’yi (34) silahla bacağından vurdu.
Yaralı polis memuru ambulansla Osmaniye Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, şüpheli ise gözaltına alındı.

İCRA MEMURU NE İŞ YAPAR?

İcra memurları, icra takip ve haciz ile icra satış servislerinde görev yaparlar. Bu servislerdeki işlerin yürütümü ile sevk ve idaresi, ünite amirince uygun görülen sorumlu icra memuru aracılığıyla yerine getirilir.

HANGİ EŞYALARA HACİZ KONULAMAZ?

6352 Sayılı Yasanın 16. maddesi ile değiştirilen 2004 Sayılı icra İflas Kanunu’nun 82. maddesinin 1. fıkrasının 3. bendi uyarınca; para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu olan eşya haczedilemez.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir