Fatih Camii saldırganı Ömer Salgın’in ifadesi ortaya çıktı: “Aylık gelirim 500 bin lira”

İstanbul Fatih Cami'sine dün akşam namazı saatinde önce gelen bir kişi "Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın" diye bağırıp slogan attı. Cami görevlileri tarafından uyarılıp dışarı çıkarılan saldırgan akşam namazından sonra tekrar camiye geldi ve imam odasına girdi burada imam Galip Usta (58)'yı sol göğsünün üzerinden bıçakladı, araya giren hafızlık talebesi Bilal Erdem (20)'i ise sırtından bıçakladı. Gözaltına alınan saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

featured

Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta ve hafızlık talebesi Bilal Erdem, namazdan sonra Ömer Salgın tarafından bıçakla yaralandı. Fatih Camii‘ne dün akşam namazından önce gelen bir kişi; “Müslümanlar uyanın putları camilerden çıkarın” diye bağırdı.

Benzer Haberler
ömer salgın tutuklandı mı
Fatih Camii’nde imamı bıçaklayan Ömer Salgın tutuklandı
fatih camii saldırganı ömer salgın
Fatih Camii’ndeki saldırgan Ömer Salgın’ın Bursa’daki yaralama olayının detayları ortaya çıktı
omer-salgin-bursa
Fatih Camii imamı Galip Usta’yı bıçaklayan Ömer Salgın kariyer sahibi beyaz yaka çıktı

İMAM VE TALEBESİNİ BIÇAKLADI

Bunun üzerine camide taşkınlık yapan ve slogan atan şahıs imamın uyarısı ile dışarı çıkarıldı. Saldırgan gittikten sonra cemaat akşam namazını kıldı. İmam Galip Usta ise her pazartesi olduğu gibi dün de üniversite öğrencilerine arapça dersi vermek üzere imam odasına geçti. Önce imamı sonra talebesini bıçakladı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Cinayet Büro Amirliğince gözaltına alınan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüpheli Ömer Salgın’ın savcılık ifadesi ortaya çıktı.

“AYLIK GELİRİM ORTALAMA 500 BİN LİRA”

Ömer Salgın ifadesinde şunları söyledi:

“Ben ticaret işiyle uğraşmaktayım. Aylık ortalama gelirim 500 bin liradır. Bildiğim kadarıyla herhangi bir sağlık problemim yoktur. Ben daha önce ailesel problemler yaşamıştım. İki kez evlilik yaptım. Son evliliğimde de sorunlar yaşadım. Hayatta da yaptığım iyiliklerin karşılığını alamadım.

“ORTAĞIMIN ESKİ EŞİMLE İLİŞKİSİNİ ÖĞRENDİM ÇOK BUNALDIM”

Beş vakit namaz kılan bir kişiyim. Sormuş olduğunuz Fatih Camii’ne de vakit namazları için giderdim. Son olarak ortağım olan S.N. isimli şahsın benim eski eşim olan M.S. ile ilişkisinin olduğunu öğrendim bu nedenle çok bunaldım. Olay tarihinde cami de tekbir getirerek bağırmaya başladım. Sonrasını hatırlamıyorum”

“ÖFKEMİ İMAMA YANSITMIŞ OLABİLİRİM”

Olayda kullandığı bıçak ile ilgili sorulan soruya ise şu ifadelerle cevap verdi:

“Bıçak bana ait çakıdır. İmamların iyiliği temsil eden kişilerden olması sebebiyle çok bunaldığımdan ve okuduğum şeylerle cami vaazlarındaki bilgilerin tutarsızlığından dolayı öfkemi imama yansıtmış olabilirim.

Bu hareketimde beni herhangi bir kişi yada kuruluş yönlendirmedi. Anlık bir refleks olarak gelişmiştir. Söyleyeceklerim bunlardan ibarettir”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir