Kabataş’ta Rezalet: Öğrencilerin ders çalıştıkları etüt salonu, mimarlık ofisine kiraya verildi!

featured

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Cahit Kocaömer Kütüphanesi’nin Bir Mimarlık Ofisine Kiralanması girişimi sosyal medyada da büyük bir tepki topladı.

Öğrencilerin kullandıkları alanın mimarlık ofisine kiralanması Dernek tarafından da eğitim gönülleri tarafından da tepki gördü.

Lise idaresinin görüşü ve öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınmadan, okul kütüphane ve etkinlik binasının bir mimarlık şirketine kiralanmasını büyük bir tepki ile karşılayan dernek, “Bu tutum adında eğitim olan bir “vakfa” yakışmıyor. Ortada büyük bir hata ve keyfi bir tasarruf var. Bu yanlışı düzeltin”, çağrısında bulundu.

KELEV’in Cahit Kocaömer Kütüphanesinde öğrencilerin etüt merkezi olarak kullanacağı alan, okul müdürlüğü, aile birliği ve camia paydaşları yok sayılarak bir ticari işletmeye mimarlık ofisi olarak kiraya verilmeye çalışılmasının yankıları sosyal medyada da #kütüphanemedokunma hashtagi ile büyük bir destek gördü.

Öte yandan Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Cahit Kocaömer Kütüphanesi’nin Bir Mimarlık Ofisine Kiralanması sonrası vakıf, görüşlerini bir bildiri ile yayınladı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir