‘Nurişler’ çetesi elebaşı Nuri Ergin: ‘Benim girdiğim olaylarda 4-5 tane ölü olur’

Silahlı saldırı davasında toplamda 239 yıl hapis cezasıyla yargılanan 'Nurişler' suç örgütü lideri Nuri Ergin, “Benim girdiğim olaylarda 4-5 ölü olur. Bu olaylarla benim ilgim yok” dedi.

featured

Karagümrük Spor Kulübü’nün eski başkanı Yaşar Ecim ve Gürcan Tan’a silahlı saldırı davasında toplamda 239 yıl hapis cezasıyla yargılanan Nurişler‘ suç örgütü lideri Nuri Ergin’in yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Nuri Ergin SEGBİS ile bağlanırken, 2 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlarıyla duruşmada hazır bulundu.

Benzer Haberler
nuriengin
Karagümrük Çetesi lideri Nuri Ergin’in yeğeni Nejat Ergin’e silahlı saldırı
7E69FF65-5CE5-45C3-9F48-D06BAAFCAA12
Nuriş Kardeşler çetesine operasyon; 19 gözaltı…
karagumruk
İstanbul’da ‘Karagümrük Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne şafak baskını!

Darbedildiği olayıyla ilgili söz hakkı verilen mağdurlardan Ali Güray Dindar,“Ben darbedilmedim. Dişim yemekten çıkan taş yüzünden kırıldı, şikayetçi değilim.” dedi.

Diğer mağdurlar da şikayetçi olmadıklarını belirtti.

‘KİMSENİN TETİKÇİSİ DEĞİLİM’

Karagümrük Spor Kulübü’nün eski Başkanı Yaşar Ecim’i yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık Metehan Türbedar ise “Yaşar Ecim beni sakat bırakacağını söyledi. Ben de o yüzden onu sakat bırakmak için bu eylemi yaptım. Tüm atışlar, bel altınaydı. İsteseydim, öldürücü bölgelerine de ateş ederdim. Yaşam Ecim’i ben vurdum. Adamlarıyla bana saldırdığı için kinlendim. Kimsenin tetikçisi ve azmettiricisi değilim. Örgüt şeklinde bu kalabalıkla yargılanmak istemiyorum.” dedi.

‘BENİM GİRDİĞİM OLAYLARDA 4-5 ÖLÜ OLUR’

Sanıklardan ‘Nurişler’ suç örgütü lideri Nuri Ergin ise, 29 yıldır cezaevinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu dava kumpas davasıdır. Benim girdiğim olaylarda 4-5 ölü olur. Burada birinin dişi kırılmış, biri ayağından yaralanmış. Bunların hiçbirini tanımıyorum. Ben çok büyük olaylara karıştım, sütten çıkmış ak kaşık değilim. Cinayetler işledim. Ben gaspçı değilim, onun bunun gibi değilim. Beni ihbar edenler şu anda dışarda. Ben bunlara babalık yaptım, bunlar bana hainlik yaptı. Eşimin ve annemin cenazesine gidemedim.

‘BUNLAR SÜMÜKLÜ TAKIMI’

Oğlum kıskanıldı ve kumpasla bu davaya adını eklediler. Benim evladım kalp krizi geçirdi, stent takıldı. Eğer ben bir suç işlemişsem itiraf ederim. Evet, ben bir çıkar amaçlı suç örgütü lideriyim. Nejat Ergin yaşıyorsa, benim ismimden dolayı yaşıyordur. Yazıklar olsun. Yaşar Ecim’in vurulmasıyla ilgim yoktur. Sümüklü takımı bunlar, beni bunlarla muhatap etmeyin. Ben yapmadığım bir suçu itiraf etmem. 3 çocuğum var, 3’üne de babaları kurban olsun.”

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

DHA’nın haberine göre mahkeme heyeti, Nuri Ergin’in de aralarında bulunduğu 7 sanığın tutukluluk hallerinin devamını karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir