Lütfi Elvan görevden alınıyor! Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati olacak…

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partisinin bugünkü grup toplantısında faizle ilgili kullandığı sert ifadelerin hedefinin, dün enflasyon ve faiz hakkında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan olduğu tahmin ediliyor.

“ANLADIĞINIZA GÖRE…”

Erdoğan, grup toplantısında faizle ilgili açıklamalar yaparken, kendi arkadaşlarını da açıkça işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hâlâ kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim.”
Grup toplantısının ardından gazetecilerin, “Eleştirdiğiniz bazı isimler oldu, ‘Birlikte yol yürümem.’ dediniz. Bununla işaret ettiğiniz somut taraflar var mı?” sorusuna da yanıt veren Erdoğan, “Anladığınıza göre…” dedi.

LÜTFİ ELVAN GİDİYOR

Erdoğan’ın, bu ifadelerle, dün faiz ve enflasyon konusunda açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı kastettiğine dair yorumlar gündem oldu.

Elvan, dünkü açıklamasında, “Enflasyonla mücadeleyi kararlı ve bütüncül bir anlayışla sürdürdüğümüz ölçüde, döviz kuru istikrara kavuşacak ve ülke risk primimiz düşecektir. Bu sayede uzun vadeli faiz oranları da gerileyecek ve yatırımlar için öngörülebilirlik ufku artacaktır” demişti.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ OLUYOR

Kulislerde konuşulan iddia ise Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile birkaç gün içinde görevden alınacağı, yerine ise Berat Albayrak’a yakınlığı ile bilinen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati’nin getirileceği.

Berat Albayrak ile Nureddin Nebati, geçtiğimiz aylarda Süleymaniye’de kuru fasulye yerken görüntülenmişti.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir