Numan Kurtulmuş’tan Kemal Kılıçdaroğlu’na: “TÜİK’e güvenmeyeceksin de içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?”

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TÜİK'e gitmesine tepki gösterdi.

featured

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomiye dair açıkladığı verileri tartışma konusu olan TÜİK’in binasına randevusuz gitmiş ve içeri alınmamıştı.

Kılıçdaroğlu da daha sonra kurumun önünde basına yaptığı açıklamada “Eğer TÜİK, rakamları küçültüyor ve bu rakamları doğru diye paylaşıyorsa şu anlama geliyor; memura, işçiye, emekliye ‘Daha az vereceğim’. Böyle bir tabloya sessiz kalırsam ben siyaseti neden yapıyorum? İşçinin, memurun, emeklinin hakkını savunmayacaksam ben neden siyaset yapıyorum? Buraya gelişimin nedeni o.” demişti.

NUMAN KURTULMUŞ’TAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kariyer Kulübü tarafından KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen ‘Türkiye’yi Yarınlara Taşımak’ konulu söyleşide konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun TÜİK’i eleştiren açıklamasına tepki gösteren Kurtulmuş, “Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir. Merkez Bankası’na güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumu’na güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir