Nisa Mihriban bebeğin öz annesi Ebru Sepetçioğlu için hesap vakti! Mahkemede pişkin sözler…

İstanbul'da Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın, Pendik'te terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan anne Ebru Sepetçioğlu bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Hâkim sorduğu sorulara pişkin cevaplar veren anne Ebru Sepetçioğlu, "Ben bıraktığımda yaşıyordu" diyerek suçu başkasına attı.

featured

Türkiye’yi ağlatan acı olayda öz anne Ebru Sepetçioğlu 29 Mart günü bebeğinin karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sararak pusetin içinde Pendik’te bulunan boş bir arsaya bırakmıştı. Bebeğin bulunmasının ardından Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, minik yavruya sütannelik yapmış, adını da ‘Nisa’ koymuştu. Tüm Türkiye’nin Nisa bebek olarak tanığı bebeğin öz annesi Ebru Sepetçioğlu ise olayın ardından gözaltına alınarak adli makamlarca tutuklanmıştı.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürüttü. Öz anne Ebru Sepetçioğlu hakkında jet bir iddianame hazırlandı. İddianamede şüpheli öz annenin ‘Terk’ suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA

İstanbul Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk celsesi bugün görüldü. Duruşmaya sanık Ebru Sepetçioğlu cezaevinden getirilirken taraf avukatları ve müşteki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı da mahkeme salonunda hazır bulundu.

“BİR GÜN YAŞAR MI BEBEK ORADA”

Hakim sanığa “Bir gün yaşar mı bebek orada” şeklinde soru sorunca sanık “Almamış olabileceklerini düşündüm, baktığımda orada yoktu. Öğle vakitlerinde sokağın kalabalık olduğu bir zamanda bebeği bıraktım” şeklinde cevap verdi.

“BEBEK KURUMDA RAHATSIZLANMIŞ”

Gözaltına alındığı sırada polis memurlarının kendisine bilgi verdiğini kaydeden Ebru Sepetçioğlu şöyle devam etti:

“Polis bana bebeğin 20 dakika sonra bulunduğunu, hayat fonksiyonlarının tam olduğunu söylediler. Bebek bulununca ambulans gelip almış bebeği. Ambulanstaki görevlilerden bir tanesinin de bebeği varmış, bebeği emzirmiş. Daha sonra bebek kuruma götürüldüğünde kurumda rahatsızlanmış. Bebeği bıraktığımda sağlıklıydı. 1 ay kadar erken doğmuştu bebek. 16 gün hastanede yoğun bakımda kalmıştı. Yoğun bakımda kaldığı süreçte ben anne sütü verdim. İlave olarak takviye mama da aldı. Hastaneden çıktıktan sonra bir sağlık sorunu olmadı. Bıraktığımda 3 aylıktı, aşıları tamdı. Ben bebeği bırakırken yanına mama da bıraktım. Mamayla beslendiği için alışıktı”

“BIRAKMAK DURUMUNDA KALDIM”

Hakim sanığa ‘Neden bebeği bıraktın’ deyince sanık, “Kadın sığınma evinde kalıyordum. Burada kalabileceğim süre sona ermişti. Gideceğim yer bebeği kabul etmediği için bırakmak durumunda kaldım” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatı, müvekkilinin 21 yaşında ve cahil olduğunu öne sürerek “Aile ve toplum baskısı sebebiyle kendi bakış açısıyla bebeği bırakmaya zorunlu kalmıştır” dedi. Suçta tutuklama yasağı olduğunu belirten avukat, sanığın tahliyesini talep etti.

Bakanlık avukatı, bebeğin hastanede tedavisine devam edildiğini ve sanık hakkında şikayetlerinin sürdüğünü kaydetti. Savcı sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme, suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunduğundan sanık Ebru Sepetçioğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne müzekkere yazılarak bebeğin sağlık durumunun sorulmasına karar veren mahkeme, bebeğin şimdiye kadar görmüş olduğu tedaviye ilişkin tüm tıbbi evrakların istenmesine de hükmetti. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

SOSYAL İNCELEME RAPORU DOSYAYA SUNULACAK

Sanık avukatı, “Tutukluluk gerektirmeyen bir durumdur. Toplum ve basının tepkisinden dolayı tutuklandığını düşünüyorum” şeklinde konuşurken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, sosyal inceleme raporunu da dosyaya sunacaklarını bekleyerek. “Çocuğun tedavisi Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde devam etmektedir. Davayı yakından takip etmeye devam edeceğiz” şekilde konuştu.

HASTANEDEN SAĞLIK DURUMU İSTENDİ

Duruşmada Cumhuriyet savcısı, ‘Terk’ suçundan sanık hakkında cezalandırılması için dava açılmış ise de mağdurun sağlık durumuna göre, sevk edildiği Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nden sağlık durumunun sorulmasını ve sanığa yüklenilen suçun değişme ihtimalinin bulunması göz önüne alınarak tutukluluk halinin devam etmesini talep etti.

ÖZ ANNENİN TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mahkeme, duruşma sonu tutuklu sanık Ebru Sepetçioğlu’nun bu aşamada tutukluluk halinin devamına ve bebeğin bulunduğu Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’ne müzekkere yazılarak sağlık durumu hakkında bilgi verilmesine, mağdur bebeğin ‘Terk’ suçundan yaralanıp yaralanmadığına ya da zarar görüp görmediğine dair tıbbi evrakların istenmesine karar vererek davayı erteledi.

 

 

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir