Nisa Mihriban bebeğin annesi Ebru Sepetçioğlu’nun telefon konuşması vicdanları sızlattı!

İstanbul'da Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın, Pendik'te terk edilmiş halde bulunduktan sonra sütannelik yapıp Nisa ismini verdiği bebeği terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan anne Ebru Sepetçioğlu yarın hakim karşısına çıkacak. İlk kez görülecek dava dosyasına ise çarpıcı bilgiler ulaştı. Bir tanığın olay günü Ebru Sepetçioğlu'nu görüp nereyi aradığını sorduğunu cani annenin arkadaşına ziyarete geldiğini söylediği öğrenildi. Dahası sorgusunda ağlayıp pişman olan annenin o gün telefonda konuştuğu kişiye "Bırakıp geliyorum" dediği sözler yürekleri sızlattı.

featured

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ve jet hızıyla hazırladığı iddianameye göre, Ebru Sepetçioğlu’nun bebeği Nisa Mihriban‘ı 29 Mart’ta karnını doyurup uyuttuktan sonra battaniyeye sarıp ve puset içinde Pendik’te bulunan bir binanın yanındaki boş arsaya bıraktı.

NİSA BEBEĞİN ANNESİNE 2 YIL İSTENMİŞTİ

Cani anne Ebru Sepetçioğlu’nun bebeği bıraktıktan sonra zillere basıp olay yerinden uzaklaştı ve bebeği alıp almayacaklarını kontrol etti. Bebeğe bakacak gücünün olmadığını söyleyen ve çok pişman olduğunu gözyaşları içinde anlatan anne Ebru Sepetçioğlu Hakkında “terk” suçundan 2 yıla kadar hapis cezası dava açıldı.

NİSA BEBEĞİN ANNESİNDEN VİCDANLARI SIZLATAN KONUŞMA

Dava kapsamında annenin pişmanlığı ve gözyaşlarının sahte olduğu da gözler önüne serildi. Öyle ki ifadesi alınan bir tanık, olay günü 11.30 sıralarında ikametinin önünde dururken 20-22 yaşlarında bir kadının elinde bebek puseti ve valizle geldiğini belirtti.

Tanık ifadesinde, “Kadına ‘nereyi arıyorsun’ diye sordum. ‘Ben annem ve babamla Gebze’de yaşıyorum, buraya bir arkadaşıma’ geldim dedi.

Bu esnada telefonu çaldı ve telefondaki kişiye ‘bırakıp geliyorum’ dedi. Sonra da Koca Sinan istikametine ait yürüyerek gitti” diye konuştu ve kendisine gösterilen fotoğrafla bebeğini terk eden kadının eşleşmesini yaptı.

AVUKATIN GARİP TAHLİYE TALEBİNİ MAHKEME REDDETTİ

Dava dosyasına avukatı da tahliye edilmesi noktasında başvuru yaparak, “Bebek, günün işlek bir saati olan öğlen 13:10 sıralarında, hava koşullarına bakıldığında ilerleyen saatler açısından bebeğin hayati durumunu ağırlaştırmayacak bir vakitte, şüpheli tarafından emzirilip, puset içerisinde, maması yanına koyularak, 4 katlı bir binanın bahçesine bırakılmıştır.

Şüpheli binadan birilerinin bebeği bulacağı inancıyla binanın zillerine bastıktan sonra bebeğini bırakıp olay yerinden ayrılmıştır” şeklinde garip bir savunmaya imza atarak tahliyesini talep etti ancak bu talep mahkemece kabul görülmedi.

BAKANLIK DAVAYA MÜDAHİL OLUYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın da müdahil olma dilekçesi gönderdiği dava kapsamında Bakanlık, “Asli görevimiz bu davalara katılmaktır diyerek müdahil olma talebimizin kabulü zorunluluğu doğmuştur” ifadelerini kullandı.

CEZAEVİNDEN MAHKEMEYE YAZDI

Ebru Sepetçioğlu’nun aile nüfus kaydına göre, Nisa bebekle birlikte 2 yaşında bir kızı daha olduğu ve Nisa bebeğin gerçek isminin de Ebrar Nil olduğu kayıtlara geçti.

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Ebru Sepetçioğlu’nun cezaevinden dilekçe yazarak “bana avukat atayın” dediği de belirlendi. Mahkeme tarafından sanık anneye avukat ataması yapıldı.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir