Nijerya’daki Türk gemisiyle ilgili yeni gelişme: Gemi Gabon’un Gentil Limanı’na demirledi, botlarla gemiye gireceğiz!

featured

Gine Körfezi’nde korsanların saldırısına uğrayan ‘Mozart’ isimli Türk gemisi ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,”Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğrayan gemi saat 11.00’de Gabon’un Gentil Limanı’na demirledi.” dedi.

Türkiye’nin Librevil Büyükelçisi Nilüfer Erdem Kaygısız, Nijerya açıklarında saldırıya uğrayan Türk gemisinin Port-Gentil Limanı’na demirlemesini beklediklerini belirterek, “Botlarla gemiye gideceğiz.” dedi.

Geminin Gabon karasularında olduğunu belirten Dışişleri Çavuşoğlu ise “Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk gemisine yapılan korsan baskınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Korsanların henüz geri dönüş yapmadığını belirten Çavuşoğlu, geminin Gabon karasularına yanaştığını söyledi.

NTV’ye konuşan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Biraz önce kaptanla görüştüm gemi Gabon karasularında. Gemi güvenli şekilde limana yanaşmak için bekliyor. Gabon’dan da teknik personel talebinde bulunduk. Gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri yapacağız. 

Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz.

Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz.

Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var onu da gemi yanaşır yanaşmaz gerekli işlemleri başlatacağız.”

İstanbul merkezli Boden Denizcilik işletmesindeki Liberya bayraklı 2007 inşa Mozart isimli konteyner gemisinin, 23 Ocak sabah saatlerinde Gine Körfezi Sao Tome’nin 100 deniz mili açıklarında seyrettiği sırada korsanların saldırısına uğradığı bildirildi. Korsanların gemiye bindiği ve geminin sürüklendiği açıklandı.

Gemi, saldırıya uğradığı esnada Nijerya’dan Güney Afrika’ya seyir halindeydi.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir