Netflix Games açıldı! Netflix Games nedir, nasıl üye olunur, Netflix’te oyun nasıl oynanır?

featured

Netflix Ağustos ayında Polonya’da ‘Stranger Things 1984’ ve ‘Stranger Things 3’le Oyun denemelerine başlamıştı. Şirket sonraki ay ise ‘Shooting Hoops’, ‘Teeter Up’ ve ‘Card Blast’ adlı üç oyun için denemeleri İspanya ve İtalya’yı da devreye soktu.

Şirketten yapılan açıklamada, “Netflix Games’i başlatmak için ilk adımımızı atarken heyecan duyuyoruz. Herkes için bir şeyler sunan bir oyun kütüphanesi inşa etmeye başlamak istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Netflix, Apple kullanıcıların ise ileriki bir tarihte oyunlara erişim sağlayabileceğini açıkladı.

Netflix’ten yapılan açıklamaya göre bugünden itibaren, dünyanın her yerindeki Netflix üyeleri şu beş mobil oyunu Android cihazlarda oynayabilecekler:

  • Stranger Things 1984 (BonusXP)
  • Stranger Things 3: The Game (BonusXP)
  • Shooting Hoops (Frosty Pop)
  • Card Blast (Amuzo & Rogue Games)
  • Teeter Up (Frosty Pop)

ÖNCE ANDROID CİHAZLARDA

Yapılan açıklamaya göre Netflix üyelerinin erişebileceği Netflix Games’te (Netflix Oyunlar) reklamlar, ekstra ücretler veya uygulama içi satın alımlar olmayacak. Netflix oyunlarına şu anda Android cihazlardan erişilebilecek.

NETFLIX’TE NASIL OYUN OYNANACAK?

Netflix Games’e ulaşmak için Netflix hesabında oturum açıp, profile giriş yapıldığında:

  • Android cep telefonu kullanan üyeler, indirecekleri oyunları seçebilecekleri ayrı bir oyun satırı ve sekmesi görecek.
  • Android tablet kullanan üyeler ise ayrı bir oyun satırı görecek veya indirip oynayacakları oyunları Kategoriler menüsünden seçebilecek.

Oyunların varsayılan dili, otomatik olarak kullanıcıların Netflix profilinde belirttiği tercihe uygun olacak. Tercih edilen dil henüz mevcut değilse oyunların varsayılan dili İngilizce olacak.

ÇEVRİMDIŞI OYUNLAR DA YER ALACAK

Üyeler, aynı hesapla birden fazla mobil cihazdan oyun oynayabilecek. Netflix oyunları çocuk profillerinde bulunmayacak. Çocukların yetişkin profillerine erişmesine engel olmak için bir PIN kodu belirlediyseniz Netflix’te oturum açarak bir cihazda oyun oynamak için de aynı PIN kodu gerekecek.

Bazı oyunları çevrimdışı da oynanabilir olarak da sunacak olan Netflix Games platformuna, ilerleyen zamanlarda her seviyeden ve her türlü oyuncuya hitap eden oyunlar tasarlanıp, eklenecek.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir